07-01-2015 / Ayman van Bregt

Twitter statistieken beschikbaar voor iphone gebruikersTwitter heeft de statistieken over het eigen Twitter-gebruik beschikbaar gemaakt voor iPhone gebruikers in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de Twitter statistieken binnenkort ook beschikbaar worden voor alle Twitter iPhone gebruikers. In dit artikel staan de mogelijkheden van de Twitter Analytics voor iPhone op een rij.

Twitter statistieken beschikbaar voor iPhone gebruikers

De analytics functie van Twitter geeft inzicht in hoe andere Twitter gebruikers de door jou geplaatste tweets lezen, delen en op links klikken. Om gebruik te maken van deze Twitter statistieken moet er ingelogd worden op de Twitter analytics pagina. Daarnaast moet er uiteraard gebruik worden gemaakt van de meest recente Twitter voor iPhone-versie uit de Amerikaanse App-store. Door te klikken op een geplaatste tweet en op de link ‘View Analytics Details’ te klikken worden inzichten gegeven uit de Twitter statistieken.

Per tweet geeft Twitter het totaal aantal impressies weer van het aantal gebruikers dat de tweet heeft gezien. Daarnaast geeft het ‘total engagement-cijfer’ aan wat het aantal gebruikers is dat de tweet heeft gedeeld (retweet) of als favoriet heeft gemarkeerd. Door verder omlaag te scrollen worden specifieke interactiecijfers weergegeven.
Op de Twitter-helppagina is een uitleg te vinden over de mogelijkheden.

Hieronder is een voorbeeld te zien van de Twitter analytics-statistieken op een iPhone:

Twitter analytics voor iPhone gebruikers