22-04-2015 / Ayman van Bregt

Twitter stelt privégesprekken (DM) open voor alle gebruikersTwitter heeft de mogelijkheden om een privégesprek op Twitter (Direct Message) te starten uitgebreid. Het is nu mogelijk om ook een DM te sturen naar mensen en organisaties op Twitter die je niet volgt en zij hoeven jou ook niet te volgen om het privébericht te ontvangen.
In het artikel staan de wijzigingen rondom de DM’s op een rij en ook wat je als gebruiker kunt doen om niet van iedereen berichten te ontvangen.

Twitter stelt privegesprekken (DM) open voor alle gebruikers

Twitter maakt het voor gebruikers makkelijker om een DM te sturen naar een andere Twitter-gebruiker zonder dat je deze hoeft te volgen of gevolgd worden. Voor organisaties die veel inzetten op webcare biedt het betere mogelijkheden om klantvragen en problemen privé te bespreken op Twitter. De volgende wijzigingen zijn sinds gisteren doorgevoerd:

  • De instelling waarmee je Direct Messages van iedere Twitter gebruiker kunt ontvangen, zelfs als je hem of haar niet volgt op Twitter. Om dit in te stellen kun je de instructie volgen onder ‘To receive Direct Messages from anyone.
  • Aanpassingen in de regels van Twitter zodat je iedereen die jou een DM stuurt ook daadwerkelijk kunt antwoorden, ongeacht of jullie elkaar volgen.
  • Een nieuwe Direct Message knop op profielen op de mobiele apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android) en desktop. Je ziet de knop op profielen van mensen naar wie jij een Direct Message kunt sturen.

 

Twitter heeft de hoop dat de veranderingen aan de privéberichten leiden tot meer gesprekken. We vermoeden dat Twitter hier ook nieuwe gebruikers mee hoopt aan te trekken, mogelijk onder druk van investeerders.

Het uitschakelen van de mogelijkheid om privéberichten op Twitter van iedereen te ontvangen

Als je liever geen berichten van willekeurige Twitter gebruikers wilt ontvangen via DM is het mogelijk om dit uit te schakelen. Je kunt dit op de volgende manier doen:

Security en Privacy op Twitter
Ga in de browser naar Twitter.com naar de pagina ‘Security and privacy‘.

Uitzetten van privéberichten van alle Twitter gebruikers
Onderaan de pagina ‘Security and privacy’ staat de optie voor Direct Messages. Schakel de optie ‘Receive Direct Messages from anyone’ uit en alleen mensen die jij volgt kunnen je een privébericht sturen.

Mocht je redenen hebben om wel privéberichten te willen ontvangen van bepaalde Twitter gebruikers maar valt iemand je lastig?
Door deze persoon te blokkeren ontvang je geen DM’s meer van deze persoon, maar kunnen andere Twitter gebruikers die je nog niet volgt jou wel bereiken per DM.