23-09-2012 / Ayman van Bregt

Twitter heeft afgelopen week onder het motto ‘Because you have more to show‘, een nieuw visueel uiterlijk geïntroduceerd voor de profielpagina’s. Net als de ‘omslagfoto‘ bij Facebook, is het nu bij Twitter mogelijk om behalve een profielfoto ook een omslagfoto te tonen. De foto die je als omslagfoto plaatst, is zichtbaar via de internetbrowser maar ook via de mobiele applicaties van Twitter voor de iPad, iPhone en Android (mits je de laatste update hebt geïnstalleerd).

De foto die je op je profiel plaatst is zichtbaar via je reguliere internetbrowser maar ook op de mobiele apps van Twitter voor iPad, iPhone en Android die zijn geupdate.

Twitter update profielpagina’s met omslagfoto

De profielpagina is door Twitter zo ingericht dat er meer ruimte is voor visuele communicatie. De profielfoto is niet ‘weggestopt’ in de hoek van de pagina maar in het midden van de pagina. Ook de foto’s die je via Twitter deelt (photo stream) is hoger op de pagina geplaatst en ook toegankelijk via mobiele apps. Het is ook mogelijk om via de mobiele Twitter-app een omslagfoto te uploaden en deze zichtbaar te maken op je profiel. De nieuwe profielpagina met omslagfoto ziet er als volgt uit:

Omslagfoto toevoegen aan je Twitter-profiel

De omslagfoto kun je plaatsen op je Twitter-profiel door via de mobiele Twitter-app een foto te uploaden of naar Twitter.com te gaan en onderstaande stappen uit te voeren.

Stap 1: Settings aanpassen
Ga naar Twitter.com, log in met je accountgegevens en ga naar settings.

Stap 2: Design-instellingen
Kies nadat je op settings hebt geklikt voor ‘Design’.

Stap 3: Omslagfoto kiezen
Op de pagina met design instellingen, scroll je naar beneden tot je ‘Customize your own’ tegenkomt.  Klik op ‘Change header’ en upload een afbeelding naar keuze. Klik na het uploaden op ‘save changes’ en de omslagfoto zal zichtbaar zijn op je profielpagina.