27-12-2017 / Ayman van Bregt

Sinds 2012 geeft Twitter een ‘Transparency Report‘ uit. Met dit rapport geeft Twitter inzage en openheid van zaken in verzoeken vanuit overheden in de wereld. Twitter vergroot nu de transparantie van deze verzoeken door duidelijker inzicht te geven in de tweets en accounts die het betreft. Dit artikel licht de transparantie van tweets en Twitter-accounts verder toe.

Twitter vergroot transparantie in verzoeken van overheden

Recent publiceerde Twitter het 11e Transparency rapport. Het rapport laat per land (of overheid) zien of er verzoeken bij Twitter zijn ingediend. Specifiek voor het onderdeel ‘Country Withheld Content’ (CWC) gaat Twitter vanaf nu een stap verder in de transparantie. Twitter is ooit gestart met de Transparency-rapporten om te voorkomen dat gebruikers het idee kregen dat tweets en Twitter-accounts zonder enige opgave van reden verdwenen. Gebruikers die tweets of Twitter-accounts tegenkomen waar Twitter, naar aanleiding van een overheidsverzoek, stappen in heeft genomen zullen nu duidelijk zien dat het CWC betreft op basis van de onderstaande voorbeelden:

Twitter vergroot transparantie rondom Country Withheld Content
Twitter vergroot transparantie rondom Country Withheld Content

 

Meer achtergrondinformatie over de nieuwe maatregelen zijn te vinden in het CWC Helpcentrum artikel en de FAQ voor juridische verzoeken. Twitter geeft aan in de toekomst verdere functies door te voeren zoals het kunnen sturen van een notificatie in de app naar een gebruiker als het zijn/haar content of Twitter-account betreft inzake een CWC-procedure.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.