18-11-2015 / Ayman van Bregt

Zoekopdrachten naar tweets automatisch opslaan in Google SheetsMet 500 miljoen tweets per dag op Twitter, is Twitter een bron van veel informatie. Om geen informatie te missen zou een exportfunctie van tweets handig zijn die automatisch ververst op het moment dat er nieuwe tweets zijn. In dit artikel worden de mogelijkheden om Twitter zoekopdrachten automatisch op te slaan in Excel op Google Spreadsheets met behulp van Twitter Archiver uitgelegd.

Twitter zoekopdrachten automatisch opslaan in Google Spreadsheets

Twitter Archiver is een handige tool die als plugin voor Google Spreadsheets (vergelijkbaar met Excel), automatisch tweets opslaat die op basis van zoekopdrachten voor jouw organisatie relevant zijn. Dit kunnen onder andere merknaam impressies zijn, tweets van gebruikers, hashtags, tweets op basis van een geografische locatie of overige uitgebreide zoekopdrachten.
Na het instellen van Twitter Archiver (binnen 5 minuten) worden op basis van de zoekopdrachten, nieuwe tweets automatisch in de Google spreadsheet ingeladen. Twitter Archiver is gratis te gebruiken om voor het monitoren en opslaan van tweets van Twitter.
In de onderstaande YouTube-video wordt een uitgebreide uitleg gegeven over de werking van Twitter Archiver:

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Andere social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe je social media effectief en waardevol kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis monitor tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en leert je hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Tot besluit wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media en online conversaties kunt monitoren.
Bekijk de praktijkgids social media monitoren in onze webwinkel.