28-11-2014 / Martijn Baten

Facebook Unseen

Recentelijk vielen WhatsApp gebruikers over de twee ‘blauwe vinkjes’ in de berichtendienst, die ervoor zorgen dat de ander kan zien of een bericht is gelezen of niet. Ook via de berichtendienst van Facebook, Facebook Messenger, is het voor de verzender van een bericht zichtbaar of een verstuurd bericht is gelezen. Facebook staat het niet toe om uit te zetten dat een chatbericht is gelezen. Maar met hulp van een handige Google Chrome extensie kan dit wel.

Verberg het lezen van Facebook berichten met ‘Facebook Unseen’

Met behulp van de Google Chrome extensie ‘Facebook Unseen‘ kun je ervoor zorgen dat wanneer je een bericht leest op Facebook in de Google Chrome browser, de ander dit niet ziet. Een Google Chrome extensie is een klein programma dat je installeert in de browser en op de achtergrond meedraait. Het verbergen kan dus niet op mobiel, maar alleen via de webbrowser op een laptop of desktop PC.

Hoe werkt Facebook Unseen?

Je opent de Google Chrome browser en gaat naar deze link. Op de pagina die verschijnt kies je voor ‘Free’ om de extensie te installeren. Chrome vraagt je vervolgens om een bestand te installeren. Na het installeren verschijnt rechts bovenaan in Chrome het ‘Facebook Unseen’ icoontje (zie afbeelding). Vanaf nu wordt het verborgen wanneer je via Facebook een bericht via de chatfunctie hebt gelezen. Je kunt Facebook Unseen overigens ook weer eenvoudig uitschakelen door op het icoontje te klikken. Je maakt dan weer gebruik van de standaardinstellingen.

Facebook Unseen in Google Chrome

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.