15-06-2012 / Martijn Baten

Verberg je Facebook profiel voor gesponsorde verslagen

Gesponsorde advertenties zijn advertenties waarbij Facebook profielen in een Facebook-advertentie gebruikt worden. Facebook laat advertenties zien gebaseerd op jouw interesses aan de hand van vrienden van jouw profiel en de bedrijfspagina’s die je leuk vindt. Wil je niet dat Facebook jouw profiel gebruikt in gesponsorde advertenties lees dan de uitleg hoe je dit doet in dit artikel.

Stap 1 – Ga naar ‘Accountinstellingen’

Selecteer de optie 'Accountinstellingen'Om te starten met het aanpassen van de instellingen voor advertenties ga je naar ‘Accountinstellingen’. Om hier te komen klik je rechtsbovenaan op de menubalk van Facebook op het pijltje.

Stap 2 – Ga naar ‘Facebook Ads’

Kies voor de optie 'Facebook Ads'Op de pagina die verschijnt vind je de accountinstellingen van je Facebook profiel. Klik om verder te gaan in linkermenu op het tabblad ‘Facebook Ads’. Je komt nu terecht op de pagina met instellingen voor advertenties.

Stap 3 – Advertenties en vrienden

Op de pagina over advertenties op Facebook ga je naar het onderdeel ‘Advertenties en vrienden’. Hier vind je een uitleg over gesponsorde advertenties. Om de instellingen voor de gesponsorde advertenties te bewerken klik je onderaan de pagina op ‘Instellingen voor netwerkadvertenties bewerken’.

Advertenties en Vrienden op Facebook

De pagina die verschijnt geeft extra informatie over advertenties en een voorbeeld.  Onderaan de pagina vind je de optie ‘Mijn sociale acties koppelen aan advertenties voor…’. Om niet met je profiel te verschijnen bij gesponsorde verslagen, kies je hier voor de optie ‘Niemand’. Klik vervolgens op ‘Wijzigingen opslaan’ om ervoor te zorgen dat de instellingen worden opgeslagen.

Mijn sociale acties koppelen aan advertenties voor