03-04-2017 / Martijn Baten

Facebook introduceert een nieuw advertentieformaat voor video’s om de verkoop van producten te stimuleren. De nieuwe Facebook Collection advertenties maken het mogelijk om een eigen selectie aan producten te tonen onder een video. Hiermee kunnen adverteerders kijkers van specifieke video’s verleiden tot een gerichte online aankoop van producten. In dit artikel wordt de werking van de nieuwe Facebook Collection advertenties toegelicht.

Verkoop producten onder video’s met Facebook Collection advertenties

Mobiele telefoons hebben een grote impact op hoe personen nieuwe producten ontdekken, erover leren en kopen. Het aantal video’s dat op Facebook via een mobiele telefoon wordt bekeken blijft groeiende. Daarnaast blijkt uit onderzoek door Brightcove dat drie op de vier consumenten hun aankoop laat beïnvloeden door het bekijken van video’s op social media. Het nieuwe advertentieformaat Facebook Collection biedt adverteerders de mogelijkheid om onder video’s relevante producten te tonen en zo te kunnen inspelen op deze inzichten.

Facebook Collection advertenties zijn zichtbaar onder video’s geplaatst door personen en pagina’s. Onder de video verschijnen standaard vier producten die worden ingeladen op basis van hun populariteit of andere criteria. Zo kunnen merken als Adidas onder bijvoorbeeld een video van een bekende sportatleet, een type schoen of kleding promoten. Gebruikers die op de producten klikken, krijgen een pagina te zien waar meer producten van het merk worden getoond. Facebook biedt adverteerders de mogelijkheid in totaal vijftig artikelen te laten zien. Voor de uiteindelijke aankoop van het product, worden gebruikers doorgestuurd naar de webwinkel van het merk zelf. Onderstaande afbeelding laat deze drie stappen zien.

Facebook Collection Ads

Omdat de Facebook Collection advertenties gebruikers doorsturen naar een webpagina buiten het online sociale netwerk, wil Facebook adverteerders helpen deze prestaties beter in kaart te brengen. In de komende periode wordt de mogelijkheid getest om klikken op links naar pagina’s buiten Facebook in kaart te brengen. Door adverteerders beter inzicht te geven in de prestaties van hun advertenties, kunnen zij de volledige klantreis in beeld brengen en de advertenties hierop afstemmen.

Het nieuwe advertentieformaat ligt in lijn met de ontwikkelingen van en bij Facebook. Al een langere tijd richt het online sociale netwerk zich op de mogelijkheden van video. Tevens introduceert Facebook met regelmaat nieuwe mogelijkheden voor adverteren zoals de Facebook canvas ads, een combinatie van afbeeldingen, video’s, tekst en links.

Facebook Collection advertenties worden wereldwijd beschikbaar gemaakt voor advertenties in de komende tijd. Adverteerders die willen starten met het maken van een Facebook Collection advertentie kunnen hiervoor het helpcentrum raadplegen of contact opnemen met hun accountmanager bij Facebook.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.