21-09-2012 / Martijn Baten

Start je eigen Facebookshop met Mercadoo

Facebook bedrijfspagina’s zijn de plek waar fans en klanten van je bedrijf bij willen blijven over de ontwikkelingen van jouw merk, organisatie en de producten/dienstverlening. De online tool Mercadoo maakt het mogelijk om snel en gratis een webshop te openen op je Facebook bedrijfspagina. De mensen die jouw bedrijfspagina geliked hebben (klanten en fans) kunnen op deze manier rechtstreeks vanuit jouw bedrijfspagina iets bestellen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe Mercadoo werkt zodat je snel een eigen webshop kunt openen op jouw Facebook bedrijfspagina.

Stap 1 – Ga naar ‘mercadoo.com’

Het toevoegen van een webshop met Mercadoois eenvoudig. Om te beginnen ga je in je browser naar mercadoo.com.

Mercadoo webshop

Stap 2 – Login met Facebook

Om verder te gaan met het toevoegen van een webshop aan je bedrijfspagina klik je op de knop ‘Maak een shop‘. In het venster dat verschijnt krijg je de mogelijkheid om een nieuwe Facebook bedrijfspagina te maken. Heb je deze al, kies dan onderaan voor de optie ‘Login met Facebook’.

Login met Facebook bij Mercadoo

In de vensters die verschijnen krijg je de vragen om toestemming te geven aan Facebook om Mercadoo te installeren en toegang te geven tot je bedrijfspagina. Kies telkens voor de blauwe knoppen om verder te gaan.

Aanmelden bij Facebook voor Mercadoo

Stap 3 – Selecteer je bedrijfspagina

Na het koppelen van Mercadoo aan Facebook kun je de bedrijfspagina(‘s) selecteren waaraan je een webshop wilt toevoegen. Als je klaar bent met selecteren kies je voor ‘Add Page Tab’ om verder te gaan.

Selecteer een Facebook bedrijfspagina voor Mercadoo

Stap 4 – Registreer je webshop

Voordat je webshop aan je bedrijfspagina wordt toegevoegd wil Mercadoo nog enkele gegevens van je weten. Deze gegevens zijn nodig om onder andere later betalingen op de juiste manier over te maken. Daarnaast kun je gegevens opgeven over de levering van je producten.

Geef je gegevens op

Stap 5 – Bekijk je Facebook bedrijfspagina webshop

Na het opgeven van enkele gegevens over je webshop wordt deze toegevoegd aan je bedrijfspagina. Je kunt door naar je Facebook bedrijfspagina te gaan de webshop bekijken. De webshop wordt toegevoegd als tabblad en is te vinden in het menu onder de omslagfoto. Na het openen van de webshop zie je dat deze nog leeg is. Met de verschillende opties bovenaan de webshop kun je alles handmatig instellen en toevoegen.

Bekijk de toegevoegde webshop op de Facebook bedrijfspagina

Betalingen in de webshop

Als gebruiker van Mercadoo betaal je geen opstart- of abonnementskosten. Betalingen van klanten worden verwerkt door Mercadoo.com en automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer dat je bij registratie opgeeft. De betalingen in de webshop gaan via iDeal of creditcard. Mercadoo ontvangt 6 procent van een transactie. Hier zitten de kosten voor het aanbieden van iDeal al bij in.

Video

In onderstaande officiële video van Mercadoo wordt uitgelegd hoe de dienst werkt: