21-03-2018 / Ayman van Bregt

Vorig jaar introduceerde Instagram al de mogelijkheid om gerichter producten te verkopen via Instagram. Deze functie was toen alleen beschikbaar voor bedrijven in de Verenigde Staten. Nu worden de verkoopmogelijkheden op Instagram verder uitgebreid naar andere landen. In dit artikel staan de mogelijkheden van verkoop via Instagram verder toegelicht.

Verkoopmogelijkheden op Instagram verder uitgebreid

De verkoopmogelijkheden op Instagram van producten voor bedrijven maakt het mogelijk om in reguliere organische content (geen betaalde advertenties) prijsinformatie op te nemen over producten in de afbeelding. Op deze manier heeft Instagram het vorig jaar mogelijk gemaakt voor merken en retailers in de Verenigde Staten om vanuit de inspiratie met afbeeldingen de mogelijkheid te bieden voor geïnteresseerden om direct tot actie over te gaan en het product aan te schaffen.

Aan de basis van de verkoopmogelijkheden op Instagram ligt het inzicht dat veel Instagram gebruikers het platform gebruiken om nieuwe producten te ontdekken die ze graag willen aanschaffen. De geïntroduceerde functie stimuleert op een natuurlijke manier de verkoop via Instagram zonder dat het een opdringerige wijze is zoals advertenties door gebruikers soms ervaren kunnen worden. In de afbeelding kunnen bedrijven informatie kwijt over het product zoals de prijs, productdetails en direct doorklikken naar de webwinkel van de organisatie. Meer dan 200 miljoen Instagram gebruikers bezoeken dagelijks minimaal 1 zakelijk Instagram profiel.

De onderstaande video laat de verkoopmogelijkheden op Instagram voor bedrijven zien:

De functie wordt nu verder uitgebreid naar Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Instagram heeft voor geïnteresseerde bedrijven een aparte pagina ingericht met alle mogelijkheden voor verkoop via Instagram op een rij.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.