10-06-2013 / Ayman van Bregt

Een LinkedIn update verrijken met extra contentLinkedIn heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd voor het plaatsen van LinkedIn updates op het profiel die getoond worden aan het netwerk. Een update kan vanaf nu verrijkt worden met een bestand zoals een afbeelding, presentatie of document. Het verrijken van updates voor LinkedIn bedrijfspagina’s was al eerder mogelijk. In dit artikel wordt uitleg gegeven over de nieuwe functie en een stappenplan om zelf een LinkedIn update te verrijken met extra content.

Een LinkedIn update verrijken met extra content

Bij het plaatsen van een statusupdate kan er direct gestart worden met het toevoegen van extra content zoals een afbeelding, document of presentatie. De nieuwe functie is beschikbaar voor alle leden (gratis en betaalde LinkedIn accounts) en wordt op dit moment uitgerold voor alle LinkedIn profielen. Met deze optie kan een boodschap die via de LinkedIn update met het netwerk gedeeld wordt nog krachtiger gecommuniceerd worden. Zoals eerder in het artikel aangegeven hebben alle beheerders van de 2,9 miljoen LinkedIn bedrijfspagina’s  vanaf nu ook de mogelijkheid om een LinkedIn update op de LinkedIn bedrijfspagina te verrijken met extra content. In de onderstaande slideshare-presentatie van LinkedIn wordt de nieuwe functionaliteit toegelicht.

 

Stappenplan: Een LinkedIn update verrijken met extra content

Het toevoegen van content bij een LinkedIn update werkt eenvoudig door de volgende twee stappen uit te voeren.

1: LinkedIn statusupdate maken
Ga naar LinkedIn, log in met de accountgegevens en klik in het venster waar een status update geschreven kan worden.

2: Content toevoegen aan de LinkedIn statusupdate
Rechts van het tekstveld waarin de update geschreven wordt is het icoon van een paperclip te zien. Klik op de paperclip en kies welke content toegevoegd moet worden aan de LinkedIn update. Als de content die toegevoegd moet worden al online staat kan deze simpelweg toegevoegd worden door de link (url) in de statusupdate toe te voegen.

 

Aantrekkelijke LinkedIn updates plaatsen

In de onderstaande LinkedIn-video worden tips door LinkedIn gegeven voor het plaatsen van statusupdates die opvallen en aantrekkelijk zijn voor relaties om te lezen: