12-01-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn is op dit moment het grootste online sociale netwerk voor zakelijke doeleinden. Ruim 135 miljoen mensen hebben een profiel en dit aantal groeit nog steeds. In het artikel 3 reasons LinkedIn makes sense for small business op de Amerikaanse website Boston.Com noemt auteur Jason Keith (senior communicatiemanager bij Vistaprint) drie redenen waarom LinkedIn interessant is voor bedrijven. Alhoewel het voor sommigen misschien voor de hand liggende argumenten zijn, kan het geen kwaad om even stil te staan bij de basis:

1 Bedrijfspagina’s

Net zoals bij Facebook, is het op LinkedIn mogelijk om een bedrijfspagina te maken. Op deze manier kun je informatie over je bedrijf, medewerkers en producten beschikbaar maken op LinkedIn. Verder is het ook mogelijk om direct te communiceren met ‘volgers’ van de bedrijfspagina dankzij statusupdates.

2 Online vindbaarheid

Online sociale netwerkprofielen worden goed opgepikt door zoekmachines. Door als bedrijf actief te zijn op LinkedIn, zorg je ervoor dat de bedrijfspagina vindbaar wordt zodra mensen de bedrijfsnaam als zoekopdracht invoeren. Wanneer je alle informatie op de bedrijfspagina optimaal invult en voorziet van de juiste steekwoorden, ben je via de zoekfunctie van LinkedIn zelfs vindbaar op zoekopdrachten waarin de bedrijfsnaam niet direct wordt genoemd.

3 Het grootste netwerkevent ter wereld

Voor veel bedrijven zijn netwerkevenementen een belangrijk onderdeel om nieuwe klanten (of samenwerkingspartners) te vinden. Door de grootte en de laagdrempelige manier waarop interactie kan worden aangegaan, kan LinkedIn gezien worden als een enorm netwerkevent. Een goed voorbeeld zijn LinkedIn groepen waarin professionals elkaar rondom de meest uiteenlopende thema’s ontmoeten.

Tips & Tricks

De argumenten hierboven zijn slechts voorbeelden van de meerwaarde die LinkedIn kan bieden. Met de Nederlandse Social Media Academie plaatsen we wekelijks handige tips & tricks die je kunnen helpen om net dat kleine verschil te maken en op te vallen. Voor de mensen die extra handige informatie willen, is er ook een verzameling overzichtelijke ebooks beschikbaar.