23-08-2017 / Ayman van Bregt

Instagram heeft de mijlpaal 15 miljoen bedrijfsprofielen behaald. In slechts enkele maanden tijd verdubbelde bijna het aantal zakelijke Instagram profielen. In dit artikel staat meer over de mijlpaal en het gebruik van Instagram bedrijfsprofielen toegelicht.

15 miljoen zakelijke Instagram profielen

In maart van dit jaar werd bekend dat er 8 miljoen Instagram bedrijfsprofielen zijn. Eind juli werd bekend dat in de afgelopen maanden 7 miljoen nieuwe zakelijke Instagram profielen zijn aangemaakt, waardoor de mijlpaal van 15 miljoen is behaald. De groei in het aantal bedrijven dat op Instagram is vertegenwoordigd laat zien dat gebruikers ook graag de Instagram bedrijfsprofielen van merken en organisaties willen volgen. Uit eigen onderzoek door Instagram blijkt dat 80% van de gebruikers een bedrijf volgt op het sociale netwerk.

Creatieve instrumenten zoals Instagram Stories helpen organisaties om het verhaal rondom producten, diensten en het merk te vertellen. Daarnaast kunnen bedrijven effectief adverteren op Instagram, mede door de koppeling met Facebook. Meer dan 1 miljoen bedrijven adverteren vanuit het zakelijke Instagram profiel.

Bedrijven die de voordelen Instagram bedrijfsprofiel ten opzichte van een regulier profiel willen ontdekken, kunnen hiervoor deze uitleg raadplegen. Organisaties die direct willen starten kunnen met deze uitleg een zakelijk Instagram profiel creëren.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.