01-12-2014 / Ayman van Bregt

33 Handige LinkedIn tipsLinkedIn is het belangrijkste online sociale netwerk waar professionals zich wereldwijd presenteren. Het Amerikaanse Ethos3 stelde een infographic samen met 33 handige LinkedIn tips in maximaal 140 tekens van verschillende professionals. In dit artikel staan de handige LinkedIn tips op een rij.

33 handige LinkedIn tips

Ethos3 deelt met regelmaat ’33 handige tips’ voor een specifiek digitaal instrument via het Ethos3-blog. Het bedrijf richt zich op effectieve presentaties en vandaar deze LinkedIn tips om je op dit zakelijke netwerk effectief te presenteren. Hieronder zijn de (volgens ons) belangrijkste 10 LinkedIn tips weergegeven:

 1. Als je een presentatie geeft, zorg dat je LinkedIn profiel bijgewerkt is en alle informatie klopt. Toehoorders van de presentatie zullen naar alle waarschijnlijkheid ook het LinkedIn profiel bekijken.
  De juistheid van informatie op je LinkedIn profiel draagt bij aan de geloofwaardigheid als professional.
 2. Bij het vermelden van een link naar een website is het handig om een ‘call to action’ toe te voegen zodat iemand sneller tot actie over zal gaan en op de link zal klikken.
 3. Maak het LinkedIn profiel compleet door bij iedere vermelde functietitel ook een korte werkbeschrijving toe te voegen.
 4. Indien je bij het plaatsen van een statusupdate iemand of een organisatie specifiek wilt vermelden, gebruik dan een ‘@mention’.
 5. Door deel te nemen in LinkedIn Groepen kun je tot 5x meer bezoekers trekken naar je LinkedIn profiel.
 6. Als je LinkedIn gebruikt om een nieuwe baan te vinden en je bent verbonden met jouw leidinggevende, zorg er dan voor dat je ‘activity broadcasts’ uitzet.
 7. Zorg dat je bij een introductie om iemand aan je netwerk toe te voegen vooral aandacht geeft aan de ander en niet alleen de aandacht op jezelf vestigt.
 8. Plan met regelmaat tijd in om actief te zijn op LinkedIn (bijvoorbeeld je profiel na te lopen, aandacht te geven aan updates uit je netwerk en deel te nemen in lopende discussies).
 9. Verkoop jezelf op je LinkedIn profiel ook visueel door bijvoorbeeld video’s, pdf’s en afbeeldingen toe te voegen aan je LinkedIn profiel.
 10. Zorg voor een professionele uitstraling van het LinkedIn profiel door te beginnen met een verzorgde LinkedIn profielfoto.

Alle 33 handige LinkedIn tips zijn te lezen in de onderstaande Ethos3-slideshare infographic: