07-10-2013 / Ayman van Bregt

Verrijk je LinkedIn profiel met visuele contentLinkedIn is al geruime tijd meer dan alleen een sociaal netwerk met cv’s van professionals. Het LinkedIn profiel biedt steeds meer mogelijkheden om jezelf professioneel te presenteren als een ‘personal brand’. De vaardigheden op een LinkedIn profiel geven dankzij de onderschrijvingen van anderen een rijker beeld van wat iemand kan of toe in staat is. Met behulp van LinkedIn Portfolio is het mogelijk om het LinkedIn profiel visueler te maken doordat bijvoorbeeld video’s van YouTube, presentaties in powerpoint (of van Slideshare) en andere visuele documenten (afbeeldingen, pdf’s, et cetera) toegevoegd kunnen worden. In dit artikel een uitleg hoe visuele content toegevoegd kan worden aan het LinkedIn profiel.

Video’s, presentaties en andere visuele content toevoegen aan het LinkedIn profiel

Het toevoegen van video’s, presentaties en andere visuele content is met een gratis (en betaald) LinkedIn profiel voor iedereen mogelijk en eenvoudig aan de hand van de volgende stappen.

  • Visuele content toevoegen aan een LinkedIn profiel – Stap 1
    Ga naar LinkedIn Portfolio en klik op “Display your work”.

 

  • Visuele content toevoegen aan een LinkedIn profiel – Stap 2
    Je bent nu op het eigen LinkedIn profiel. Het is mogelijk dat je eerst nog moet inloggen met jouw eigen login-gegevens. In de ‘Edit modus’ kun je visuele content aan het profiel toevoegen door op het icoon te klikken van een blauw vierkant met een plus. Dit icoon zie je op verschillende plekken terugkopen op het profiel. Klik op het icoon om visuele content toe te voegen.Visuele content toevoegen aan het LinkedIn profiel
  • Visuele content toevoegen aan een LinkedIn profiel – Stap 3
    Nadat je hebt geklikt op het icoon kun je kiezen uit het toevoegen van een link of het uploaden van een bestand. Als er problemen zijn met de link of het bestand kun je hier controleren welke platformen en bestandsformaten LinkedIn toestaat. Voer de stappen verder uit die LinkedIn aangeeft om de visuele content aan jouw LinkedIn profiel toe te voegen.

 

LinkedIn voorbeelden van visueel aantrekkelijke profielen

In de onderstaande slideshare-presentatie van LinkedIn zijn een aantal voorbeelden te vinden van visueel aantrekkelijke profielen op LinkedIn:

 

 

Handleiding LinkedIn profiel maken

Voor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoeBovenstaande tip om afbeeldingen, presentaties, video’s en andere visuele content aan een LinkedIn profiel toe te voegen is één van de vele functies die LinkedIn kent. Als je zeker wilt weten dat je alle mogelijkheden van het LinkedIn profiel optimaal benut kun je gebruik maken van de NSMA-praktijkgids LinkedIn profiel maken. De praktijkgids ‘LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn en alle mogelijkheden van het LinkedIn profiel optimaal te benutten.
Koop de Praktijkgids LinkedIn profiel maken in onze webwinkel.