17-02-2014 / Ayman van Bregt

7 voordelen van een LinkedIn GroepLinkedIn is in 2013 weer hard gegroeid in gebruikers en mogelijkheden. Met meer dan 2 miljoen LinkedIn Groepen (en meer dan 80.000 in Nederland) zijn er diverse voordelen om lid te worden van een LinkedIn Groep. In dit artikel staan er vijf voordelen op een rij om lid te worden en actief te zijn in een LinkedIn groep.

5 voordelen van een LinkedIn Groep

Voordat je een LinkedIn Groep selecteert om lid van te worden is het belangrijk om eerst je eigen zakelijke interesse duidelijk geformuleerd te hebben. Je kunt jezelf hiervoor bijvoorbeeld de volgende vragen bij stellen:

 • Welke doelgroep op LinkedIn is voor mij interessant om te bereiken en in welke groepen zit deze doelgroep?
 • Welke interesse heeft deze doelgroep en hoe kan ik hier iets aan bijdragen?
 • Hoeveel tijd wil ik investeren en met welke verwachting neem ik deel?

Nadat bovenstaande vragen hopelijk meer inzicht en richting hebben gegeven kun je door lid te worden van een LinkedIn Groep de volgende voordelen ervaren.

 • Voordeel 1 van een LinkedIn Groep: Advies inwinnen
  De basis van een LinkedIn Groep is het (discussie)forum waar aan de hand van vragen inzichten verkregen kunnen worden dankzij de antwoorden van groepsleden.
 • Voordeel 2 van een LinkedIn Groep: Expertise zichtbaar maken
  Een LinkedIn Groep is een goede plek om eigen kennis en expertise te delen met anderen. Door op vragen van anderen te reageren en zelf kennis te delen, verhoog je de zichtbaarheid van jezelf als professional.
 • Voordeel 3 van een LinkedIn Groep: Interessante content verzamelen
  De LinkedIn Groep kan door de interactie van andere leden een interessante inspiratiebron voor content zijn. Expertise van anderen, visies van collega-professionals, et cetera, kunnen een startpunt zijn voor het maken van een eigen artikel. Ook vragen die frequent gesteld worden kunnen bijvoorbeeld een reden zijn om een blogartikel voor op een eigen site te schrijven.
 • Voordeel 4 van een LinkedIn Groep – Netwerken
  Het netwerk wat door een LinkedIn Groep ontstaat geeft verschillende kansen om het netwerk uit te breiden. Deelname aan een LinkedIn Groep kan deuren openen naar samenwerkingspartners, leveranciers, adviseurs maar ook potentiële klanten.
 • Voordeel 5 van een LinkedIn Groep – Website bezoekers
  Door frequent relevante content te delen in een LinkedIn Groep (bijvoorbeeld als reactie op een vraag of als antwoord in een discussie), kunnen mensen nieuwsgierig worden en zullen ze de website waar een link naar toe is geplaatst bezoeken om meer te weten te komen.

 

Meer halen uit een LinkedIn Groep

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn Groepen‘ leert je om aan de slag te gaan met alle mogelijkheden van een LinkedIn Groep (LinkedIn Groups). Aan de hand van een stappenplan krijg je inzicht in alle mogelijkheden van een LinkedIn Groep voor een bedrijf, merk, organisatie of als ondernemer. Daarnaast is er een duidelijke en gestructureerde uitleg over hoe je interessante LinkedIn Groepen kunt vinden, deel kunt nemen aan LinkedIn Groepen en als beheerder alles uit een LinkedIn Groep kunt halen. Tevens is deze praktijkgids ook de “NSMA Praktijkgids LinkedIn gevorderden“. In dit deel van de praktijkgids leer je geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan).

Bron afbeelding: Demandlab