13-01-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn profiel musthavesLinkedIn heeft in 2013 veel uitbreidingen gedaan en is hard gegroeid. Met meer dan 250 miljoen LinkedIn gebruikers wereldwijd, meer dan 4,5 miljoen LinkedIn gebruikers in Nederland en tal van nieuwe diensten zoals visuele content op een LinkedIn profiel, LinkedIn Universiteitspagina’s en LinkedIn Showcase Pagina’s is het belangrijk om een goed ingericht en geoptimaliseerd LinkedIn profiel te hebben. In dit artikel daarom 5 musthaves voor een goed LinkedIn profiel.

5 musthaves op een LinkedIn profiel

Voor wie goed zichtbaar wil zijn op LinkedIn en hoog wil komen in de zoekresultaten is een goed ingericht LinkedIn profiel belangrijk. De volgende 5 musthaves dragen bij een een betere zichtbaarheid op LinkedIn.

 • Musthave 1 op een LinkedIn profiel: Relevante steekwoorden
  Gebruik een aantal relevante steekwoorden op je profiel waar je op gevonden wilt worden. Door binnen LinkedIn op deze steekwoorden te zoeken kun je achterhalen hoe anderen deze steekwoorden op een LinkedIn profiel gebruiken om zo je eigen LinkedIn profiel te optimaliseren. Probeer veel gebruikte steekwoorden te vermijden omdat het lastiger is om hiermee op te vallen.
 • Musthave 2 op een LinkedIn profiel: Vermelding van je naam
  Sommige LinkedIn gebruikers gebruiken de ruimte voor hun naam om meer informatie te delen. Zorg dat mensen die op jouw naam zoeken altijd snel en eenvoudig jouw LinkedIn profiel kunnen vinden.
 • Musthave 3 op een LinkedIn profiel: Een professionele profielfoto
  Plaats een professionele profielfoto op je LinkedIn profiel die past bij wat je wilt uitstralen. Uit onderzoek blijkt dat profielfoto’s vaak als eerste op een LinkedIn profiel worden bekeken.
 • Musthave 4 op een LinkedIn profiel: Een professionele titelomschrijving
  Naast de profielfoto is de titelomschrijving (LinkedIn headline) een veel bekeken onderdeel op het LinkedIn profiel. Gebruik de 110 tekens optimaal door niet alleen een functietitel in te vullen, maar ook bijvoorbeeld door te benoemen welk probleem je oplost en hoe je dit doet.
 • Musthave 5 op een LinkedIn profiel: Personaliseer je eigen LinkedIn url
  De publieke LinkedIn url van een LinkedIn profiel kan gepersonaliseerd worden waardoor het LinkedIn profiel beter zichtbaar wordt, ook in de resultaten van zoekmachines zoals Google. De uitleg hoe je een LinkedIn url kunt personaliseren is te vinden in het artikel ‘De link van een LinkedIn profiel aanpassen in 4 stappen‘.

 

MarketMeSuite Infographic: 17 LinkedIn profile must-haves

De bovenstaande 5 musthaves zijn een basis voor een betere zichtbaarheid op LinkedIn. Het Amerikaanse bedrijf MarketMeSuite heeft een infographic gepubliceerd met daarin nog 12 andere musthaves voor een LinkedIn profiel:

10 musthaves op een LinkedIn profiel

 

Meer artikelen over een optimaal zichtbaar LinkedIn profiel

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat artikelen over het optimaal inzetten van LinkedIn en het optimaal zichtbaar zijn met een LinkedIn profiel. De onderstaande, recent verschenen, artikelen kunnen helpen bij een betere zichtbaarheid op LinkedIn.

Wil je meer uit de mogelijkheden halen voor social media voor jouw bedrijf of organisatie? Het is ook mogelijk om de Nederlandse Social Media Academie in te huren voor speciale maatwerk LinkedIn trainingen of workshops.