14-10-2013 / Ayman van Bregt

4 conversatie tips voor LinkedInMet dagelijks miljoenen gebruikers op LinkedIn is het een aantrekkelijke plek om zichtbaar te zijn als professional. Het zichtbaar zijn op LinkedIn door het delen van je expertise, kan er aan bijdragen dat je eigen connecties dit delen. Hiermee kun je weer zichtbaar worden bij andere interessante professionals op het online sociale netwerk voor professionals. In dit artikel vier tips voor LinkedIn die leiden tot meer conversaties en zichtbaarheid van jezelf als professional op LinkedIn.

Vier conversatie tips voor LinkedIn

Het delen van inhoudelijke berichten op LinkedIn met je netwerk blijkt uit onderzoek door LinkedIn effectief. Door op wekelijkse basis je expertise zichtbaar te maken aan de hand van het delen van content, is de kans 10 keer groter dat er contact opgenomen wordt door andere LinkedIn gebruikers (in vergelijking met gebruikers die helemaal niets delen). De onderstaande vier conversatie tips helpen je als professional om meer zichtbaar te worden en makkelijker het gesprek aan te kunnen gaan met andere LinkedIn professionals.

 • Vier conversatie tips voor LinkedIn – Tip 1
  De eerste tip draait om het vergaren van interessante content die ook daadwerkelijk het waard is om te delen. Bepaal voor jezelf welke soort informatie en nieuws past bij jouw expertise en interessant is om te delen in je netwerk. LinkedIn biedt ondersteuning hierbij met onder andere meer dan 20 nieuwskanalen van LinkedIn Today en meer dan 300 experts als LinkedIn Influencers. Door de berichten op LinkedIn te volgen is het eenvoudig interessant nieuws met 1 klik in het eigen netwerk te delen of te reageren waardoor je bij een grotere groep professionals zichtbaar kan worden. Uiteraard kunnen ook eigen nieuwsberichten (van het bedrijf of organisatie wellicht) gedeeld worden waarbij ook afbeeldingen, presentaties en video’s eenvoudig toegevoegd kunnen worden.

 

 • Vier conversatie tips voor LinkedIn – Tip 2
  Niet alleen het delen van content is zinvol maar juist ook anderen helpen bij vragen of discussies is een mooie en zinvolle manier om expertise zichtbaar te maken. LinkedIn Groepen zijn een ideale plek om niet alleen te netwerken maar juist ook discussies te starten en te reageren op lopende discussies. Het artikel ‘Netwerken in de grootste Nederlandse LinkedIn Groepen‘ kan een startpunt zijn om interessante groepen te vinden.

 

 • Vier conversatie tips voor LinkedIn – Tip 3
  Denk ook op de momenten dat je niet achter een computer op LinkedIn zit juist wel aan LinkedIn, als interessante plek om zaken te delen. Bij het lezen van artikelen die interessant zijn op een andere website kan een artikel eenvoudig vaak gedeeld worden door op de LinkedIn-deelknop te klikken. Daarnaast is de mobiele app van LinkedIn een handig instrument om onderweg (of bijvoorbeeld bij een interessant congres) direct informatie of relevant nieuws te delen.

 

 • Vier conversatie tips voor LinkedIn – Tip 4
  De laatste tip gaat over het inzichtelijk maken van het resultaat van de activiteiten. LinkedIn geeft inzicht in wat er gebeurt op je profiel dankzij LinkedIn Notificaties. Daarnaast is het handig om via ‘Who’s viewed your updates’ te zien wat er met de content die je deelt is gebeurd. Deze functionaliteit is via de homepage van LinkedIn te vinden. Je kunt hier zien hoeveel mensen het bericht daadwerkelijk hebben gezien, het leuk vinden en/of hebben gereageerd.
  whos viewed your updates op linkedin

Bovenstaande vier tips laten zien dat met een kleine tijdsinvestering het dus mogelijk is om als professional beter en meer zichtbaar te worden op LinkedIn.

 

Handleiding LinkedIn als professional optimaal te benutten

Voor LinkedIn gebruikers die LinkedIn optimaal willen inzetten om als professional gezien te worden en commerciƫle kansen te benutten heeft de Nederlandse Social Media Academie een handleiding voor LinkedIn in de vorm van twee praktijkgidsen.
Voor iedere professional die alles over het LinkedIn profiel, de mogelijkheden en inzichten zoals statistieken wil weten is de NSMA Praktijkgids LinkedIn profiel geschikt. Voor wie al een volledig profiel heeft en de commerciƫle mogelijkheden van LinkedIn beter wil benutten is de NSMA Praktijkgids LinkedIn gevorderden geschikt.