30-12-2013 / Ayman van Bregt

De top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedInNet zoals in voorgaande jaren heeft LinkedIn dit jaar weer een lijst met de wereldwijd meest gebruikte steekwoorden op de profielen van LinkedIn gebruikers gepubliceerd. Doordat deze steekwoorden zoveel worden gebruikt, betekent dit dat het gebruik van deze woorden het onderscheidend vermogen en de vindbaarheid van een LinkedIn profiel verminderd. In dit artikel staan de top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn op een rij.

De top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn

Wanneer je via LinkedIn op zoek bent naar een baan of opdrachtgevers, is het aan te raden om steekwoorden te gebruiken die je uniek maken en op laten vallen ten opzichte van anderen. Hierbij is het aan te raden om een combinatie te zoeken met een aantal voor de hand liggende steekwoorden waardoor je profiel nog wel goed vindbaar is via de zoekfunctie van LinkedIn. Originele steekwoorden zijn leuk, maar maak het niet zo origineel dat je profiel onvindbaar wordt voor zoekopdrachten van bijvoorbeeld opdrachtgevers of recruiters. Onderstaande top 10 met meest gebruikte steekwoorden kun je gebruiken, maar als je een aantal woorden uit deze lijst op je profiel hebt staan, kan dit dus betekenen dat je zichtbaarheid daalt onder bijvoorbeeld  recruiters en HR-professionals die op zoek zijn naar nieuwe kandidaten voor een functie of baan. Sinds het laatste steekwoordenonderzoek door LinkedIn in 2012, is LinkedIn gegroeid van 187 miljoen naar meer dan 259 miljoen gebruikers wereldwijd. Opvallend in het onderzoek is dat op de lijst van 2013 ten opzichte van de lijst van 2012 de woorden ‘creative’, ‘responsible’, ‘effective’ en ‘analytical’ weer terug zijn gekomen. Daarnaast is er ook meer lokaal onderzoek gedaan en blijkt dat Nederlandse gebruikers als enigen in de wereld in de top 10 ook het woord ‘sustainable’ frequent gebruiken. De top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn zijn:

  1. Responsible;
  2. Strategic;
  3. Creative;
  4. Effective;
  5. Patient;
  6. Expert;
  7. Organizational;
  8. Driven;
  9. Innovative;
  10. Analytical.

LinkedIn brengt alle steekwoorden in kaart

LinkedIn heeft de wereldwijd meest gebruikte steekwoorden in kaart kunnen brengen door alle profielen met Engelstalige bewoordingen te gebruiken. Vervolgens zijn alle bijvoeglijke naamwoorden verzameld waarbij overbodige woorden die bovengemiddeld vaak voorkwamen eerst zijn verwijderd. Uiteindelijk is er gekeken welke woorden overbleven en hiervan is een top-10 gevormd op basis van frequentie. De regio’s en landen die in het onderzoek zijn meegenomen zijn; Australië, Brazilië, Canada, Groot-Brittanië, Hong Kong, India, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Saudie-Arabië, Singapor, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten en Zweden.

LinkedIn infographic: De top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn

De onderstaande LinkedIn infographic op Slideshare geeft meer inzicht en achtergrondinformatie in de resultaten van het onderzoek naar de 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013.

 

Meer artikelen over het optimaal gebruiken van LinkedIn en het vinden van een baan of werk via LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat artikelen over het optimaal inzetten van LinkedIn en/of het vinden van een baan of werk via LinkedIn. De onderstaande, recent verschenen, artikelen kunnen helpen bij het optimaal inzetten van LinkedIn.