11-11-2013 / Ayman van Bregt

LinkedIn voor ondernemers optimaal te benuttenDe laatste maanden van het jaar kunnen voor ondernemers een spannende periode als het gaat om het genereren van extra business om het jaar goed af te sluiten of een goede start te maken in het nieuwe jaar. In dit artikel daarom zes tips op een rij om LinkedIn voor ondernemers optimaal te benutten door de kracht van het getal 1.

LinkedIn voor ondernemers optimaal te benutten

Met meer dan 850.000 bedrijven in Nederland en meer dan 116.000 LinkedIn bedrijfspagina’s van Nederlandse bedrijven, zijn er nog veel kansen voor bedrijven op LinkedIn. Omdat tijd schaars is zijn de onderstaande tips van LinkedIn gericht op de kracht van het getal 1. Als één activiteit op LinkedIn leidt tot bijvoorbeeld één nieuwe klant, dan kan dit commercieel al zeer interessant zijn.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 1: Aandacht geven aan wat je netwerk deelt
  Bekijk dagelijks in enkele minuten wat je netwerk gedeeld heeft als LinkedIn status-update en ‘like’ één status-update per dag welke je het meest geïnspireerd heeft of relevant is geweest.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 2: Artikelen delen
  Deel wekelijks één artikel over iets wat binnen je vakgebied of sector speelt en interessant en relevant is om te delen met je netwerk.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 3: Visuele content op je LinkedIn profiel plaatsen
  Voeg visuele content toe aan je LinkedIn profiel waarmee je zichtbaar kunt maken wat je kunt betekenen voor je netwerk. De visuele content kan bestaan uit foto’s / afbeeldingen, video’s, documenten en presentaties. In het artikel ‘Visuele content toevoegen aan een LinkedIn profiel‘ staat uitgelegd hoe je dit kunt doen.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 4: Netwerk uitbreiden
  Hoe frequent je de onderstaande tips (4 – 6) doet is aan jezelf om te bepalen. Zorg dat je regelmatig je netwerk op LinkedIn uitbreidt door één nieuw contact toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld één klant, één leverancier, één samenwerkingspartner etcetera.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 5: Een nieuwe LinkedIn groep vinden
  Het zakendoen als ondernemer brengt vaak dynamiek met zich mee waardoor ook interesses en focus kunnen veranderen. Voeg daarom regelmatig één nieuwe LinkedIn Groep toe die past bij de sector waarin je onderneemt, het netwerk waar je in wilt uitbreiden, specifieke onderwerpen waar je mee bezig bent etcetera.

 • LinkedIn voor ondernemers Tip 6: Een nieuwe LinkedIn bedrijfspagina volgen
  Volg regelmatig één nieuwe LinkedIn bedrijfspagina om op de hoogte te blijven van het nieuws van de desbetreffende organisatie en de ontwikkelingen in die sector. Laat je inspireren door bedrijven waar je tegen op kijkt en blijf op de hoogte van de activiteiten van concurrenten.

In de onderstaande Slidehare presentatie van LinkedIn worden de bovenstaande tips om LinkedIn voor ondernemers optimaal te benutten op een rij gezet:

 

Handleiding Linkedin voor ondernemers optimaal benutten

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe Nederlandse Social Media Academie heeft een praktische handleiding LinkedIn voor ondernemers om actief nieuwe business kansen te zien en te creëren op LinkedIn. De NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden helpt ondernemers om LinkedIn als zakelijk instrument optimaal te gebruiken en uit te blinken. De praktijkgids helpt ondernemers bij het bepalen van zakelijke doelstellingen en aan de hand van een overzichtelijk stappenplan met behulp van geavanceerde zoekfuncties en toepassingen, LinkedIn in te zetten bij het vinden van nieuwe opdrachten.
Bekijk de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu in onze webwinkel.