10-01-2018 / Ayman van Bregt

Recent heeft Instagram de mogelijheid toegevoegd om Stories te archiveren. Eerder geplaatste Instagram Stories door zakelijke accounts worden hiermee automatisch na de verlooptijd toegevoegd aan het archief. Dit artikel licht de werking van de nieuwe functie voor het archiveren van Instagram Stories toe.

Zo werkt het archiveren van Instagram Stories

Het archiveren van Instagram Stories is een nieuwe functie die is geïntroduceerd om zakelijke Instagram gebruikers de bijzondere momenten (Instagram Stories) van een organisatie op een later moment te bekijken en opnieuw te beleven. Eerder geplaatste Instagram Stories zijn te vinden onder de ‘Archief’-button op het Instagram-profiel. De stories worden getoond in chronologische volgorde, waardoor de meest recente gebeurtenissen als eerste worden getoond. Het tappen op de Instagram Story zelf zorgt ervoor dat deze wordt uitgelicht.

Naast het archiveren van Instagram Stories, kunnen specifieke verhalen ook worden uitgelicht met de hoogtepunten-functie. De ‘Stories Highlights’ is een nieuwe functie onder de bio van Instagram accounts. Bedrijven of organisaties kunnen op deze manier specifieke aandacht geven aan een specifieke Story voor een langere tijd via het profiel, vergelijkbaar met het vastpinnen van een tweet. Een story kan als hoogtepunt worden geplaatst door in de Instagram-app linksbovenin voor ’Nieuw’ kiezen. Vervolgens kan één van de Instagram Stories uit het archief worden geselecteerd die vervolgens zichtbaar zal worden op het profiel. Een highlight blijft zichtbaar op het profiel totdat deze weer wordt verwijderd. Het aanpassen of verwijderen van een hoogtepunt kan door hierop te tappen.

Een toelichting op de werking van de archief- en highlight-functies voor Instagram Stories zijn terug te vinden in het Instagram Help Center.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.