09-05-2014 / Martijn Baten

Facebook Groepen die jij beheert

Facebook heeft een nieuwe pagina geïntroduceerd waarmee beheerders van Facebook groepen in één overzicht kunnen zien welke groepen zij beheren. De overzichtspagina is een uitkomst voor Facebook gebruikers die meerdere Facebook groepen beheren.

Snel beheer van Facebook groepen via nieuwe pagina

Naast het overzicht van alle Facebook groepen waar een Facebook gebruiker beheerder van is, biedt de pagina ook de mogelijkheid om direct een groep toe te voegen aan favorieten. Hiermee verschijnt de groep in het rechtermenu op de startpagina van Facebook. De overzichtspagina geeft ook direct toegang tot de instellingen van een Facebook groep.

Om naar het nieuwe onderdeel ‘Groepen die je beheert’ te gaan, ga je naar het rechtermenu op de startpagina van Facebook. Onder ‘Groepen’ tref je hier nu het nieuwe onderdeel ‘Groepen die je beheert’. Door hierop te klikken ga je naar de nieuwe functie. Zie ter illustratie ook de afbeelding hieronder.

Facebook groepen die je beheert

Facebook groepen zijn voor het online sociale netwerk een belangrijk onderdeel in de verdere ontwikkeling van Facebook. Volgens Mark Zuckerberg zullen groepen op Facebook de komende tijd verder ontwikkeld worden.

Meer tips & tricks voor Facebook groepen

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) schrijft met enige regelmaat over het gebruik van groepen op Facebook. Hieronder tref je drie artikelen met meer tips & tricks voor het gebruik van groepen: