03-06-2013 / Ayman van Bregt

linkedin dubbele verificatieIn navolging van Twitter, introduceert LinkedIn betere beveiliging voor gebruikers door middel van een dubbele verificatie mogelijkheid bij het inloggen. Een jaar geleden ‘lagen zes miljoen wachtwoorden van LinkedIn op straat‘ wat voor veel gebruikers het belang van een moeilijk en veilig wachtwoord onderstreepte. De beveiliging van LinkedIn accounts is met deze mogelijkheid sterk verbeterd.

Beveiliging LinkedIn accounts verbetert door dubbele verificatie bij login

Het beveiligen van LinkedIn heeft bij het online sociale netwerk voor professionals continue aandacht. Steeds wordt gewerkt aan het verbeteren van de beveiliging. De optionele toevoeging van de dubbele verificatie bij het inloggen geeft voor gebruikers die dit prettig vinden nog meer zekerheid. Met de dubbele verificatie moet een gebruiker in twee stappen inloggen. De eerste inlog is zoals gewend met een combinatie van een e-mail en wachtwoord. Vervolgens is er een tweede inlog met een numerieke code die verzonden wordt via sms. Om de dubbele verificatie bij het inloggen op LinkedIn te activeren dienen de instellingen bij ‘Settings‘ aangepast te worden. De precieze uitleg hiervoor wordt hieronder stap voor stap uitgelegd.

Slideshare: Uitleg dubbele verificatie LinkedIn

Om een optimaal beveiligd LinkedIn account te krijgen kun je de dubbele verificatie aan de hand van een aantal stappen activeren. Deze stappen worden uitgelegd in de onderstaande Slideshare van LinkedIn: