10-06-2015 / Ayman van Bregt

Conversaties op Twitter eenvoudiger volgen via Twitter.comTwitter heeft een nieuwe functionaliteit gelanceerd waarmee het eenvoudiger is om conversaties op Twitter te volgen. De functionaliteit werkt alleen via de browserversie Twitter.com en geeft in één oogopslag de conversaties bij een tweet overzichtelijk weer.
In dit artikel staan de mogelijkheden om conversaties op Twitter.com te volgen op een rij.

Conversaties op Twitter eenvoudiger volgen via Twitter.com

Twitter wil gebruikers van Twitter.com nog sneller inzicht bieden in de conversaties op het platform die als gevolg van een tweet ontstaan. Hiermee stimuleert Twitter indirect ook de interactie op conversaties. In de eigen tijdlijn werd dit overzicht al enige tijd geleden geïntroduceerd en nu is het mogelijk om dit bij alle tweets via Twitter.com overzichtelijk te zien.

Twitter gebruikers hoeven dus niet meer te zoeken naar reacties of deze ’toevallig’ ergens op Twitter te zien. De reacties op een geplaatste tweet worden als conversatie samen weergegeven en de belangrijkste reacties worden uitgelicht. Twitter licht tweets uit op basis van een algoritme waarbij er bijvoorbeeld naar gekeken heeft of de persoon die de originele tweet heeft geplaatst zelf weer heeft gereageerd op een reactie. Onderstaande afbeelding geeft de nieuwe functionaliteit weer:

Conversaties op Twitter eenvoudiger volgen via Twitter.com

De lichtblauwe lijn tussen tweets symboliseert de conversatie. Door op ‘View other replies’ te klikken kunnen andere reacties op de tweet bekeken worden. De functie is per direct beschikbaar via Twitter.com voor ingelogde en niet-ingelogde Twitter gebruikers en zal in de toekomst ook op de mobiele Twitter apps beschikbaar komen.