15-03-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn is een door digitale schakels verbonden netwerk van professionals. Dit netwerk verbindt niet alleen mensen die elkaar direct kennen, maar ook ‘connecties-van-connecties’. Dit houdt in dat het mogelijk is om via je LinkedIn connecties contact te krijgen met die van hen. In essentie is dit niets nieuws, ook offline is het mogelijk om in contact te komen met het netwerk van jouw connecties. De toepassingen van LinkedIn zorgen er echter wel voor dat het netwerkproces razendsnel kan plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te zien wie je profiel bezocht, functies om je netwerk uit te breiden of LinkedIn groepen waar professionals digitaal discussiĆ«ren rondom de meest uiteenlopende thema’s.

Infographic: What is the true reach of your LinkedIn network?

Op basis van gegevens heeft LinkedIn een infographic gemaakt die in grote lijnen de kracht van een gemiddeld LinkedIn netwerk illustreert. Hieruit komen de volgende opvallende zaken naar voren:

  • De gemiddelde LinkedIn gebruiker is via zijn of haar netwerk verbonden met 6000 bedrijven.
  • De gemiddelde LinkedIn gebruiker is via zijn of haar netwerk verbonden met 130 verschillende sectoren.
  • De gemiddelde LinkedIn gebruiker is via zijn of haar netwerk verbonden met 9000 professionals die je dichter naar nieuwe zakelijke mogelijkheden kunnen brengen.
  • Mensen die geregeld hun LinkedIn netwerk uitbreiden, hebben 30% meer kans om via LinkedIn werk of opdrachten te vinden ten opzichte van mensen die dit niet doen.

Netwerken helpt je jouw doel te bereiken

Gebruik je LinkedIn ten behoeve van zakelijke doeleinden, dan is het aan te raden om actief te netwerken. Een groot netwerk zorgt ervoor dat je indirect bent verbonden met meer professionals en bedrijven. Houd er rekening mee dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Simpelweg zoveel mogelijk mensen uitnodigen om een groot netwerk te krijgen, zal niet altijd leiden tot het gewenste resultaat. LinkedIn draait om menselijke relaties dus het is van belang om dit aspect niet over het hoofd te zien. In het artikel 8 tips voor jouw gedrag op LinkedIn worden hier enkele tips voor gegeven.