02-03-2015 / Ayman van Bregt

De beste manier om LinkedIn skills aan te scherpenOnlangs publiceerde LinkedIn een lijst met de beste skills (vaardigheden) aan de hand van ‘de 25 beste vaardigheden op LinkedIn van 2014‘. Voor de mensen werkzaam in de internet- en technologie-sector zijn de uitkomsten hoopgevend maar wat als je een eigen bedrijf hebt of werkzaam bent in een consultancy-, marketing- of sales-rol? In dit artikel staan een aantal tips op een rij om op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier LinkedIn skills aan te scherpen op je LinkedIn profiel.

De beste manier om LinkedIn skills aan te scherpen

Op LinkedIn zijn er professionals die het vermelden van vaardigheden (LinkedIn Skills) minder relevant vinden omdat andere gebruikers deze vaardigheden kunnen onderschrijven met LinkedIn Endorsements.
Het vermelden van vaardigheden op een LinkedIn profiel zijn echter waardevol omdat de zoekmachine binnen LinkedIn zoekresultaten bepaald op basis van onder andere het vermelden van LinkedIn skills. Je profiel zal met behulp van vaardigheden beter vertoond worden in de zoekresultaten.

De onderstaande stappen helpen je om LinkedIn skills aan te scherpen voor het eigen LinkedIn profiel.

Stap 1: Achterhaal de opleidingen van relevante professionals met LinkedIn University Finder

Achterhaal de opleidingen van relevante professionals met LinkedIn University Finder
Met de LinkedIn University Finder, kun je opleidingen achterhalen van professionals die werken in een functie bij een organisatie waar je zelf ook werkzaam zou willen zijn. Geef in de University Finder de bedrijven in, de locatie en het type functie wat past bij je ambities.

Stap 2: Achterhaal de LinkedIn skills van de beste studenten van de meest relevante opleidingen

Achterhaal de LinkedIn skills van de beste studenten van de meest relevante opleidingenOp basis van de keuzes bij stap 1 kies je nu voor de meest relevante universiteiten of hogescholen om te zien welke LinkedIn skills het meest gebruikt worden door alumni. Neem per opleidingsinstituut de top 10 skills over en geef ook aan hoe vaak een skill voorkomt in de lijst. Doe dit voor de 5 tot 10 meest belangrijke opleidingsinstituten.

Stap 3: Kies de LinkedIn skills die het meest voorkomen
Op basis van de gehele lijst kun je nu snel inzichtelijk krijgen welke LinkedIn skills het meeste voorkomen in totaaloverzicht.

Maak niet alleen keuze voor de meest relevante skills, maar bepaal eerst welke LinkedIn skills van de lijst ook goed passen bij jouw vaardigheden, ervaring en bewezen resultaten.

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe mogelijkheden optimaal benutten om een nieuwe baan op LinkedIn te vinden

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan.
Koop de Pratijkgids LinkedIn gevorderden in onze webwinkel.