27-01-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn Logo OranjeLinkedIn is het grootste zakelijke online netwerk met in Nederland meer dan 4,5 miljoen gebruikers. Er zijn bij LinkedIn Jobs meer dan 5000 vacatures te vinden, dus het is interessant om LinkedIn te gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan. In dit artikel staan een aantal tips op een rij hoe je met vijftien minuten per dag op LinkedIn de kans op het vinden van een baan maximaliseert.

Een baan vinden op LinkedIn

Bij het vinden van een baan is het belangrijk om gestructureerd op LinkedIn te werk te gaan. Op deze manier is de kans klein dat je juiste informatie mist die je zoekt. Onderstaande aanpak kan je helpen om gestructureerd gebruik te maken van LinkedIn bij de zoektocht naar een nieuwe baan.

 • Een baan vinden op LinkedIn – LinkedIn Homepage scannen
  Scan dagelijks de updates op de LinkedIn homepage in ongeveer tien minuten. Door al te reageren op een update of een update te ‘liken’ laat je ook jouw zichtbaarheid zien en toon je betrokkenheid.
 • Een baan vinden op LinkedIn – LinkedIn Company Pages
  Scan dagelijks de belangrijkste LinkedIn bedrijfspagina’s die je volgt in ongeveer vijf minuten. Bekijk naast de vacatures ook de updates. Door op een update te reageren maak je jezelf meer zichtbaar bij werknemers van dit bedrijf.

Naast de bovenstaande activiteiten zijn LinkedIn Jobs en LinkedIn Groepen effectieve plekken om een potentiële baan te vinden. Hiervoor hoef je niet dagelijks naar LinkedIn te gaan, maar kun je per e-mail op de hoogte blijven. Zie hiervoor de onderstaande tips:

 • Een baan vinden op LinkedIn – LinkedIn Jobs
  Maak een zoekopdracht (of meerdere) aan bij LinkedIn Jobs en bewaar de zoekopdracht. Wanneer je de zoekopdracht hebt opgeslagen kun je kiezen voor een e-mail alert met nieuwe vacatures (bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks).
 • Een baan vinden op LinkedIn – LinkedIn Groepen
  Sluit je aan bij relevante LinkedIn Groepen en stel een e-mail alert in (dagelijks of wekelijks) zodat je altijd op de hoogte bent van de vacatures die gedeeld worden in groepen en discussies die interessant zijn om op te reageren waarmee je jouw expertise zichtbaar kunt maken. In het artikel ‘Netwerken in de grootste Nederlandse LinkedIn Groepen‘ staan de grotere Nederlandse LinkedIn Groepen op een rij.

 

Alle mogelijkheden van LinkedIn benutten om een baan te vinden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.