12-07-2013 / Martijn Baten

Faccebook Graph Search

Facebook Graph Search wordt vanaf nu uitgerold onder alle Facebook gebruikers. Begin dit jaar kondigde Facebook een nieuwe manier aan om slimmer Facebook te kunnen doorzoeken. Eerst zijn de gebruikers die Engelstalige (Amerikaans en Engels) Facebook gebruikers aan de beurt om Graph Search te gebruiken. Later zal ook de Nederlandse versie van Facebook worden bijgewerkt.

Verbeteringen aan Facebook Graph Search

In de afgelopen maanden is Facebook Graph Search door een kleine groep gebruikers getest om de zoekfunctie verder te verbeteren. Graph Search is hierdoor sneller geworden; het toont sneller zoeksuggesties- en resultaten. De manieren om zoekopdrachten uit te voeren met Graph Search zijn verder uitgebreid, meest relevante zoekresultaten worden eerst getoond en de zoekbalk is gemakkelijker te vinden en gebruiken. Facebook laat ook weten te werken aan een mobiele versie van Graph Search waardoor de zoekfunctie overal gebruikt kan worden.

Facebook zoekbalk Graph Search

Privacy en Facebook Graph Search

Het doorzoeken van profielen op Facebook kan alleen op basis van de privacyinstellingen die anderen hebben ingesteld. Wanneer onderdelen op het profiel worden afgeschermd zijn deze niet of voor een beperkte groep zichtbaar in Graph Search. Met het verder ‘uitrollen’ van Graph Search krijgen alle gebruikers eenmalig de tip om hun privacyinstellingen na te kijken.

Privacyinstellingen Facebook Graph SearchBegin dit jaar introduceerde Facebook de ‘Privacysnelkoppelingen‘. Hiermee kun je eenvoudig en snel de eigen privacyinstellingen aanpassen. In onderstaande video van Facebook wordt verder uitgelegd hoe je met de privacyinstellingen om kunt gaan en deze in kunt stellen voor Graph Search:

Meer leren over Facebook Graph Search?

In het eerder verschenen artikel ‘Facebook slimmer doorzoeken met ‘Graph Search’ (Sociogram)‘ kun je alles lezen over de werking van Graph Search. In het artikel ‘Optimaliseer bedrijfspagina’s voor Facebook Graph Search‘ kun je meer lezen over het optimaliseren van Facebook bedrijfspagina’s voor Graph Search.