20-04-2012 / Martijn Baten

Foto’s en video’s zorgen voor de meeste interactie op een Facebook bedrijfspagina. Een onderzoek van PandemicLabs laat zien het delen van beeldmateriaal leidt tot de meeste likes en reacties. Dit blijkt uit de studie die is gedaan onder 300 Facebook bedrijfspagina’s.

Bedrijven plaatsen veel content die fans het minst ‘liken’

Opvallende conclusie uit het onderzoek is dat veel bedrijven links op een Facebook bedrijfspagina plaatsen, maar dat op juist deze vorm van content door fans het minst gereageerd en ‘geliked’ wordt. Onderstaande infographic geeft dit visueel weer waarbij een sterk contrast is te zien tussen fans en bedrijven. In de infographic valt ook af te lezen dat video’s veel gemakkelijker worden doorgestuurd. Foto’s worden dan weer vaker ‘geliked’ en zijn hierdoor populair.

Belangrijkste tip uit het onderzoek is dat focussen op het enkel delen van links, om verkeer naar de website te stimuleren, minder effectief is als het gaat om interactie op een Facebook bedrijfspagina. Heb je als doelstelling meer interactie te creëren op de bedrijfspagina, dan kan het interessant zijn om veel met beeldmateriaal te werken.

Wat merken plaatsen op een Facebook bedrijfspagina

Tips en tricks voor interactie op een Facebook bedrijfspagina

De Nederlandse Social Media Academie plaatst regelmatig tips & tricks over het werken aan interactie op een Facebook bedrijfspagina. Hieronder een greep uit onze artikelen: