28-01-2015 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert privé groepsgesprekken en mobiele video functiesTwitter introduceert twee nieuwe functies voor gebruikers. Twitter maakt vanaf nu privé groepsgesprekken op Twitter mogelijk en heeft mobiele video functies geïntroduceerd. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden op een rij.

Introductie privé groepsgesprekken op Twitter en mobiele video functies

Eind vorig jaar kondigde Twitter al aan diverse nieuwe functies in 2015 te introduceren. Hieronder staan de mogelijkheden van privé groepsgesprekken op Twitter en de mobiele video functies toegelicht.

 • Privé groepsgesprekken op Twitter
  De privé groepsgesprekken op Twitter (Group Direct Messages) zijn vergelijkbaar met een Whatsapp-chatgroep om te communiceren met vrienden of collega’s. Je bepaalt zelf met welke Twitter gebruikers je een groep vormt en besloten (zoals een DM) kunt praten via Twitter. Niet alle Twitter-gebruikers in een privé groepsgesprek moeten elkaar volgen. Het aanmaken van een privé groepsgesprek op Twitter kan met een paar klikken en wanneer je bent toegevoegd aan een groepsgesprek ontvang je hiervan een notificatie.
  In de onderstaande Twitter YouTube-video staan de mogelijkheden van een privé groepsgesprek op Twitter weergegeven:

 

 • Mobiele video functies voor Twitter
  Twitter investeert al een aantal jaar in video, zoals de introductie van Twitter Vine een paar jaar geleden. Om het Twitter gebruikers nog makkelijker te maken is het vanaf nu mogelijk om rechtstreeks met de mobiele app naar Twitter video’s te uploaden, opgenomen met de camera van je smartphone. Naast het opnemen van de video en het direct delen op Twitter is het ook mogelijk om de video te bewerken. In de onderstaande afbeelding is een voorbeeld weergegeven van hoe het plaatsen van een video op Twitter werkt:Mobiele video op Twitter plaatsen

  Voor Twitter gebruikers zijn die video’s direct zichtbaar in de app door middel van een kleine afbeelding (thumbnail) die met één klik afgespeeld kan worden. De onderstaande tweet is een voorbeeld van een videotweet op Twitter:

  Meer informatie over de mobiele video functies van Twitter voor iPhone en Android gebruikers is te vinden op deze Twitter mobiele video pagina.

Twitter zal de komende dagen de functionaliteiten voor alle Twitter gebruikers beschikbaar maken.