17-01-2013 / Stefan Mooren

De functie waarmee LinkedIn gebruikers vragen kunnen stellen of die van andere professionals kunnen beantwoorden verdwijnt op 31 januari 2013. In aansluiting op de recente veranderingen die zijn doorgevoerd aan het grootste online sociale netwerk voor professionals, evalueert LinkedIn alle functies om te controleren of er nog sprake is van toegevoegde waarde. Hierbij is besloten om te stoppen met LinkedIn Answers.

LinkedIn Answers stopt

LinkedIn Answers is een functie van LinkedIn waar vragen van professionals worden opgenomen in een database. Andere LinkedIn-gebruikers kunnen op deze vragen reageren. De vragen zijn te vinden door middel van een zoekfunctie. Via LinkedIn Answers kunnen professionals kennis delen, maar het is ook een manier om expertise rond een specifiek thema te tonen. Wanneer een potentiĆ«le opdrachtgever bijvoorbeeld een specialistische vraag stelt, kunnen professionals binnen dit vakgebied in contact komen met deze opdrachtgever en de mogelijkheid voor een samenwerking verkennen. Klaarblijkelijk is LinkedIn niet tevreden over de functie. Het is vooralsnog niet bekend wat de exacte reden is voor het stoppen van LinkedIn Answers. In een reactie laat LinkedIn weten in de toekomst interactie omtrent specifieke thema’s te stimuleren zodat hiermee professionals elkaar kunnen helpen op de manier zoals dit bij LinkedIn Answers de bedoeling was.

Alternatieven voor LinkedIn Answers

Er zijn binnen LinkedIn alternatieve manier om kennis te vergaren over specifieke vraagstukken. Hieronder zijn enkele tips op een rij gezet:

  1. LinkedIn Groepen: Door middel van LinkedIn groepen is het mogelijk om in contact te komen met andere professionals omtrent een specifiek vak- of interessegebied. Binnen deze groepen is het onder andere mogelijk om vragen te stellen die anderen met hun expertise kunnen beantwoorden;
  2. LinkedIn Polls: Door het plaatsen van een poll, kunnen LinkedIn gebruikers de mening van andere professionals peilen. Een poll op LinkedIn is een vraag die anderen kunnen beantwoorden door middel van meerkeuzeantwoorden;
  3. Invloedrijke personen volgen: Het is mogelijk om via LinkedIn invloedrijke personen te volgen. Op regelmatige basis publiceren deze invloedrijke personen artikelen waarin zij hun visie rond een specifiek onderwerp tonen. Het volgen van invloedrijke personen kan ervoor zorgen dat professionals hun kennis vergroten.