28-02-2013 / Stefan Mooren

LinkedIn logo - nederlandsHet is sinds 2012 mogelijk om LinkedIn in het Nederlands in te stellen. Dit houdt in dat dat alle onderdelen en menu’s van LinkedIn in de Nederlandse taal worden weergegeven. Internationale bezoekers zien profielen bij deze instelling niet automatisch in het Nederlands. Wanneer iemand het profiel bezoekt, wordt namelijk automatisch de meest geschikte taal getoond. Engelstalige bezoekers van het profiel zullen deze bijvoorbeeld gewoon in de Engelse taal zien. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe LinkedIn in het Nederlands kunnen worden ingesteld.

Stap 1 – Ga naar instellingen

Klik rechts bovenaan op de naam van het profiel en kies ‘Settings’ om de pagina met instellingen te openen.

LinkedIn - Instellingen - Settings

Stap 2 – Kies ‘Account’

Kies via de menubalk die links onderaan van de instellingen-pagina zichtbaar is voor de optie ‘Account’.

LinkedIn - account

Stap 3 – Kies ‘Select Language

Klik in de middenkolom van de pagina op ‘Select your language’.

LinkedIn - Select Language

Stap 4 – Stel Nederlands in als taal

Er verschijnt een venster waarin de beschikbare talen zichtbaar zijn. Klik hier op Nederlands (of een andere gewenste taal). Vanaf nu worden alle onderdelen en menu’s van LinkedIn in de Nederlandse taal weergegeven.

LinkedIn - Nederlandse taal

Meerdere talen instellen voor LinkedIn profiel

Bij de lancering van nieuwe functies zoals LinkedIn Endorsements duurt het vaak enige tijd voordat deze beschikbaar zijn voor Nederlandstalige profielen. LinkedIn-gebruikers die zo snel mogelijk gebruik willen maken van nieuwe functies, kunnen om deze reden overwegen om de Engelse taal aan te houden. Er is een manier waarop bezoekers van het profiel die zelf de Nederlandse taal hebben ingesteld, deze wel in het Nederlands zien. Dit is mogelijk door het profiel beschikbaar te maken in verschillende talen. Door Nederlands (of andere talen) toe te voegen aan het profiel, zien bezoekers van het profiel deze in de taal die zij zelf hebben ingesteld. In het artikel ‘Gebruik verschillende talen voor je LinkedIn profiel‘ wordt uitgelegd hoe dit werkt.