27-11-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn komt met een handige functie voor Gmail-gebruikers om LinkedIn profielinformatie te bekijken. De LinkedIn Sales Navigator Lite voor Gmail maakt het mogelijk om via Chrome in Gmail op basis van een e-mailadres, een LinkedIn profiel direct te bekijken. Dit artikel zet de mogelijkheden van Sales Navigator Lite voor Gmail op een rij.

LinkedIn introduceert Sales Navigator Lite voor Gmail

Sales Navigator Lite is een praktische toepassing voor professionals die veel e-mails krijgen van personen die ze niet altijd direct kennen. De plugin voor Chrome maakt het mogelijk om met LinkedIn Sales Navigator Lite direct via het e-mail adres meer achtergrondinformatie te krijgen op basis van het LinkedIn profiel van de gebruiker. Hiervoor moet wel het e-mail adres gekoppeld zijn aan het LinkedIn profiel.

De volgende informatie wordt aan gebruikers getoond:

  • De functietitel en werkervaring;
  • Wederzijdse relaties in het LinkedIn netwerk.

Het is mogelijk om met de plugin direct een connectieverzoek te sturen. De plugin is voor alle LinkedIn gebruikers kosteloos te gebruiken en vervangt de Rapportive plugin die eerder door het platform werd overgenomen. De naam van de tool geeft wellicht de indruk dat een betaald lidmaatschap van LinkedIn nodig is om de plugin te gebruiken, omdat Sales Navigator een betaalde functie is op LinkedIn. Eerder introduceerde LinkedIn al een soortgelijke functie voor Yahoo-mail gebruikers. Onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de werking van Sales Navigator Lite:

LinkedIn introduceert Sales Navigator Lite voor Gmail

De Sales Navigator Lite plugin is te downloaden via de Google Chrome Web Store.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.