22-04-2019 / Ayman van Bregt

Alweer voor de vijftiende keer publiceert LinkedIn een eigen Transparency Report. Hiermee geeft het online sociale netwerk voor professionals inzage en openheid van zaken in verzoeken vanuit overheden in de wereld. Het rapport laat per land de verzoeken bij LinkedIn zien die zijn ingediend over gebruikers. Alle verzoeken worden sinds 2011 bijgehouden op een aparte website. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het 15e LinkedIn Transparency Report op een rij.

LinkedIn publiceert 15e Transparency Report

LinkedIn geeft bij verzoeken van overheden nooit informatie vrij zonder daarbij de desbetreffende LinkedIn gebruiker op de hoogte te brengen. Een uitzondering op deze regel wordt alleen gemaakt bij rechtszaken of in noodsituaties. In het LinkedIn Transparency Report wordt inzicht gegeven in de volgende informatie:

  • Het aantal verzoeken vanuit overheden met per land het aantal LinkedIn accounts waar informatie over is verstrekt;
  • De frequentie warmee LinkedIn gehoor heeft gegeven aan overheidsverzoeken en hoeveel LinkedIn accounts het betreft;
  • Het type verzoeken dat LinkedIn heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid.

Over meer dan 610 miljoen LinkedIn gebruikers is er slechts van 1.122 LinkedIn profielen informatie opgevraagd in het tweede halfjaar van 2018. Dit is een forse stijging ten opzichte van het aantal aanvragen in het tweede halfjaar van 2017 (van 642 naar 1122). De 1.122 verzoeken kwamen vanuit Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Ierland, India, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Net als in 2017 zijn er geen verzoeken vanuit Nederland ingediend.
De onderstaande lijst uit het LinkedIn Transparency Report geeft inzicht in de verzoeken en de resultaten.

LinkedIn publiceert 15e Transparency Report

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.