09-02-2015 / Ayman van Bregt

Mis geen informatie op LinkedIn met IFTTTLinkedIn is een inspiratiebron voor het vinden van veel informatie. Om uit de enorme hoeveelheid updates, vacatures en andere informatie niets te missen kan het handig zijn om gebruik te maken van IFTTT. In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij om LinkedIn als informatiebron te gebruiken op verschillende manieren ondersteunt door IFTTT.

Mis geen informatie op LinkedIn met IFTTT

IFTTT is een online tool die specifieke acties van verschillende online platformen aan elkaar kan koppelen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een ‘Trigger’ (aanleiding) die resulteert in een ‘Action’ (actie). De aanleiding kan bijvoorbeeld een nieuwe vacature van een bedrijf op LinkedIn zijn die gepubliceerd is op een LinkedIn bedrijfspagina. De actie die daarop volgt, is dat deze vacature automatisch in de e-mail bezorgd wordt. Naast dit voorbeeld zijn er tal van mogelijkheden om ‘Triggers’ en ‘Actions’ aan elkaar te koppelen. Enkele online platformen die je kunt gebruiken met IFTTT zijn: Facebook, Dropbox, Evernote, GmailInstagram, LinkedIn, Twitter, WordPress, YouTube, en nog veel meer.

Het koppelen van aanleidingen en acties van online platformen worden binnen IFTTT ‘Recipes’ (recepten) genoemd. Hieronder worden een aantal ‘recipes‘ gegeven die je kunnen helpen om veel informatie op LinkedIn automatisch te ontvangen of te delen.

LinkedIn optimaal benutten met IFTTT Recipes

 

 

 • Vacatures automatisch per e-mail ontvangen die door je LinkedIn netwerk worden gedeeld
  Voor mensen die een actief LinkedIn netwerk hebben kan het interessant zijn om op de hoogte te blijven van de vacatures die door LinkedIn relaties gedeeld worden. Dit IFTTT Recipe de manier om op de hoogte te blijven van vacatures die door LinkedIn relaties worden gedeeld.
  IFTTT Recipe om vacatures die door LinkedIn relaties zijn gedeeld per e-mail te ontvangen

 

 • Nieuwe iPhone contacten uitnodigen om op LinkedIn te connecten
  Het is mogelijk om nieuwe contacten die je in een iPhone registreert automatisch uit te nodigen om toe te treden tot je LinkedIn netwerk. Met behulp van dit IFTTT Recipe mis je geen relaties meer op LinkedIn die van waarde kunnen zijn in de toekomst.
  IFTTT Recipe om nieuwe iPhone contacten uit te nodigen voor LinkedIn

 

 • Vacatures van LinkedIn bedrijfspagina’s automatisch delen met jouw LinkedIn relaties
  Als je jouw relaties op LinkedIn wilt helpen met het onder de aandacht brengen van vacatures is dit IFTTT Recipe de oplossing. De vacatures van de LinkedIn bedrijfspagina’s die je volgt worden automatisch via het eigen Linkedin profiel met jouw relaties gedeeld.
  IFTTT Recipe om nieuwe iPhone contacten uit te nodigen voor LinkedIn

 

Meer artikelen over IFTTT Recipes

De Nederlandse Social Media Academie publiceert regelmatig handige tips en tricks zoals over IFTTT Recipes en social media. Eerder verschenen onderstaande artikelen op socialmediaacademie.nl over IFTTT.

 

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Effectief monitoren via social media platformen met de praktijkgids social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools.
Bekijk de Praktijkgids Social Media Monitoren in onze webwinkel.