29-08-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft de mogelijkheden om op het sociale netwerk te zoeken uitgebreid. Via de mobiele LinkedIn app is het mogelijk om te zoeken naar blogs en updates via het nieuwe ‘Posts’ tabblad. In dit artikel staan de uitgebreide mogelijkheden om te zoeken op LinkedIn op een rij.

Mogelijkheden om te zoeken op LinkedIn uitgebreid

De nieuwe mogelijkheden om te zoeken op LinkedIn zijn vergelijkbaar met LinkedIn Signal dat in 2013 werd stopgezet. Eind vorig jaar werd een vernieuwde versie van de mobiele LinkedIn app uitgebracht, die nu met enige regelmaat wordt uitgebreid. LinkedIn stelt dat dagelijks miljoenen professionals ervaringen, inzichten en meningen delen via het zakelijke sociale netwerk. Deze professionele kennis wordt nu beter ontsloten door het zoeken op LinkedIn naar content via de app beschikbaar te maken.
De nieuwe mogelijkheden om te zoeken op LinkedIn naar content zijn:

  • Zoeken in de eigen tijdlijn
    Een artikel dat recentelijk op de LinkedIn startpagina is vertoond kan nu snel met een trefwoord teruggevonden worden. Vul het trefwoord in het zoekveld in en tap vervolgens op de ‘Posts’-tab in de app om de resultaten te bekijken.
  • Interessante onderwerpen bekijken
    De content-zoekfunctie helpt LinkedIn gebruikers bij het zoeken op LinkedIn om interessante berichten te vinden over onderwerpen die voor een gebruiker relevant zijn.
  • Zoeken op hashtags
    LinkedIn heeft de hashtags in de app klikbaar gemaakt. Door op een hashtag te klikken krijg je meer content met dezelfde hashtag te zien. LinkedIn toont content die LinkedIn gebruikers alleen met de eigen relaties delen in de zoekresultaten ook alleen aan deze relaties.

 

LinkedIn geeft in de blogpost ‘Tap Into Professional Knowledge with Content Search at LinkedIn‘ aan dat de privacy van LinkedIn gebruikers gewaarborgd blijft met de nieuwe zoekmogelijkheden. In het LinkedIn Helpcentrum is beschreven hoe LinkedIn gedeelde updates en links in het netwerk zichtbaar maakt.