11-01-2016 / Ayman van Bregt

Negen tips voor het beheren van een LinkedIn GroepHet aanmaken van een LinkedIn groep is snel gedaan. Echter een LinkedIn groep levendig krijgen en onderhouden is niet vanzelfsprekend. In dit artikel staan negen tips op een rij voor het beheren van een LinkedIn groep.

Negen tips voor het beheren van een LinkedIn Groep

LinkedIn vernieuwde eind vorig jaar de LinkedIn groepen en introduceerde toegang via een mobiele app. Er zijn op LinkedIn bijna 1,5 miljoen LinkedIn groepen waarvan meer dan 40.000 Nederlandstalige groepen. Om als beheerder van een LinkedIn groep een levendige en aantrekkelijke LinkedIn groep op te bouwen geeft LinkedIn de volgende negen tips:

 • Welkomst e-mail
  Heet mensen hartelijk welkom via de welkomst e-mail en personaliseer deze tekst om ze te bedanken en te stimuleren om een bijdrage te leveren.
 • Professionele visuele uitstraling
  Zorg voor een goede professionele visuele uitstraling door logo’s et cetera te uploaden.
 • Zorg voor aantrekkelijke ‘uitgelichte’ berichten
  De LinkedIn groep biedt een functie om berichten uit te lichten zodat deze beter zichtbaar zijn. Licht opvallend en aantrekkelijk nieuws uit en zorg dat hier regelmatig nieuwe berichten staan.
 • Actieve participatie
  Als LinkedIn groepsleden een bericht plaatsen zorg dan dat zij het gevoel hebben dat het gezien wordt door er op te reageren.
 • Voeg een persoonlijke noot toe bij gecureerde berichten
  In een LinkedIn groep hoef je niet altijd eigen berichten te plaatsen, maar kun je ook relevante en aantrekkelijke content van andere bronnen plaatsen (content curatie). Zorg dat je bij deze berichten een persoonlijke noot toevoegt zodat mensen context hebben bij het bericht wat je deelt.
 • LinkedIn blogposts delen
  Als je als actieve LinkedIn gebruiker ook regelmatig blogt op LinkedIn schroom dan niet deze artikelen ook in een LinkedIn groep te delen.
 • Adressenboek gebruiken voor nieuwe leden
  Bedrijven die een lijst met e-mailadressen hebben kunnen dit eenvoudig uploaded naar LinkedIn om zo een uitnodiging te versturen om lid te worden van de LinkedIn groep.
 • Betrek deskundigen
  Door content te delen van deskundigen in de LinkedIn groep en ze uit te nodigen om in de discussie te participeren, wordt de aantrekkelijkheid van de groep verhoogd.
 • Breng mensen samen
  Naast het online netwerken is het ook waardevol om mensen samen te brengen. Probeer dus ook fysieke ontmoetingen te stimuleren in de LinkedIn groep bijvoorbeeld door zelf een evenement te organiseren.

In de onderstaande LinkedIn-Slideshare presentatie staan de bovenstaande negen tips voor een actieve LinkedIn groep op een rij: