01-10-2018 / Ayman van Bregt

Gebruikers van LinkedIn Jobs krijgen nieuwe functies in de zoektocht naar werk. Aan de hand van nieuwe functies moet het eenvoudiger worden om gericht een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. In dit artikel staan de mogelijkheden van de nieuwe functies voor LinkedIn Jobs op een rij.

Nieuwe functies voor LinkedIn Jobs

LinkedIn Jobs biedt een bron van carrièremogelijkheden voor gebruikers die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière. Met meer dan 15 miljoen vacatures op het platform is het alleen voor gebruikers vaak lastig om de juiste mogelijkheden te vinden. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat, met name jongere professionals, steeds sneller van baan wisselen.

De nieuw geïntroduceerde functies maken het voor LinkedIn gebruikers eenvoudiger om te zoeken op LinkedIn Jobs en meer informatie te krijgen over banen met behulp van LinkedIn Salary.

Nieuwe functies voor LinkedIn Jobs

De nieuwe zoekmogelijkheden maakt het mogelijk om één oogopslag inzicht te krijgen in belangrijke details zoals de grootte van het bedrijf, hoeveel sollicitanten via LinkedIn gereageerd hebben en hoe het eigen LinkedIn netwerk kan helpen om een ingang bij de desbetreffende organisatie te creëren.

Voor gebruikers van LinkedIn Jobs die naar opdrachten zoeken om vanuit huis te werken is er een nieuwe filterfunctie toegevoegd genaamd; ‘remote jobs’. Met deze filter is het mogelijk om alleen posities te doorzoeken die op afstand vanuit huis uitgevoerd kunnen worden. Tevens is het mogelijk om aan recruiters aan te geven dat je alleen geïnteresseerd bent in thuiswerkfuncties.

Tenslotte is het mogelijk om als gebruiker van LinkedIn Salary op bedrijfsniveau (in plaats van functieniveau) inzicht te krijgen in de hoogte van een salaris gekoppeld aan een functietitel.

LinkedIn gebruikers kunnen zoals voorheen een vacature opslaan en zich abonneren op zoekalerts om goed op de hoogte te blijven van nieuwe carrièrekansen op LinkedIn Jobs.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.