10-10-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het voor gebruikers mogelijk is om op subtiele wijze beter zichtbaar te worden bij recuiters. LinkedIn Open Candidates stelt LinkedIn gebruikers voorkeuren voor een volgende functie kenbaar te maken en is alleen inzichtelijk voor recruiters. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Open Candidates op een rij.

Vergroot je zichtbaarheid bij recruiters met LinkedIn Open Candidates

LinkedIn stelt de professionele ambities van gebruikers voorop met de nieuwe functie. De ambitie voor een nieuwe droombaan is niet altijd eenvoudig publiekelijk te realiseren. De huidige werkgever zal de openlijke intenties van een medewerker om te vertrekken uiteraard niet waarderen. LinkedIn Open Candidates maakt het mogelijk om ‘onder de radar’ zichtbaar te worden bij recruiters. Een LinkedIn gebruiker kan specificeren in welk type bedrijven en welke rollen hij/zij geïnteresseerd is. Deze instellingen leiden tot een betere zichtbaarheid bij recruiters die van LinkedIn gebruik maken.

Starten met LinkedIn Open Candidates

LinkedIn gebruikers kunnen LinkedIn Open Candidates activeren via LinkedIn Jobs onder de tab ‘Preferences’. Hier kan de functie aangezet worden door op ‘On’ te klikken en vervolgens de gevraagde informatie in te vullen. Om te voorkomen dat een huidige werkgever toch via recruiters van het bedrijf inzicht ziet in de interesse van medewerkers, schakelt LinkedIn de informatie uit voor recruiters die werkzaam zijn bij dezelfde huidige werkgever.

LinkedIn Open Candidates is op dit moment beschikbaar via desktop en mobiel voor LinkedIn gebruikers in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
De beschikbaarheid van LinkedIn Open Candidates kunnen gebruikers controleren door in te loggen en de instellingen te controleren.

De onderstaande LinkedIn YouTube-video geeft een overzicht van de mogelijkheden van LinkedIn Open Candidates:

 

Een aantrekkelijk LinkedIn profiel maken

De Nederlandse Social Media Academie schrijft regelmatig over de ontwikkelingen van LinkedIn. De volgende artikelen kunnen LinkedIn gebruikers helpen om een aantrekkelijk LinkedIn profiel te hebben om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten:

Minder ervaren LinkedIn gebruikers kunnen gebruik maken van de gratis NSMA LinkedIn praktijkgidsen.

Bijblijven op het gebied van social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.