18-12-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn is voor veel gebruikers een manier om het contact te onderhouden met professionals in hun netwerk. De mogelijkheid om priveberichten via LinkedIn uit te wisselen is recent bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden. In dit artikel staan alle mogelijkheden om berichten via LinkedIn te versturen op een rij.

Nieuwe mogelijkheden voor berichten op LinkedIn

Het één op één uitwisselen van berichten is een krachtige manier om het contact te onderhouden met zakelijke relaties. Zo biedt het versturen van berichten via LinkedIn hulp bij het contact over een nieuwe functie bij een organisatie of het vinden van nieuwe samenwerkingspartners. De manier waarop het contact via LinkedIn kan worden benut loopt simpelweg uiteen. Vanwege een recente update zijn de mogelijkheden van het versturen van berichten door LinkedIn op een rij gezet.

Locaties delen
In de berichtenfunctie is het mogelijk om een locatie te delen, heel handig bij het afstemmen van een plek voor een zakelijke ontmoeting. Het is is mogelijk om vanuit LinkedIn berichten een actuele locatie te delen of een locatie op te zoeken en vervolgens te delen. De onderstaande afbeelding laat zien hoe de functie werkt.

gif

Meer uitleg over de locatiefunctie in LinkedIn berichten is te vinden in het Helpcentrum.

Meer communicatiemogelijkheden
Naast tekst en afbeeldingen is het mogelijk om in LinkedIn berichten ook bijlagen van een smartphone mee te sturen zoals doc’s, pdf’s en ppt’s. Tevens kunnen bestanden van dit formaat via een desktop rechtstreeks worden gesleept naar het venster met LinkedIn berichten in de browser. Gebruikers die snel willen reageren kunnen dit doen door middel van de slimme berichtenfunctie of een voice-bericht. Tenslotte kunnen in gesprekken die wat persoonlijker zijn ook gif’s en emoji’s worden gebruikt.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.