01-06-2018 / Martijn Baten

In toenemende mate richt Facebook zich op groepen om interactie en verbinding tussen gebruikers te stimuleren. Tijdens de jaarlijkse F8 ontwikkelaarsconferentie begin deze maand werd bekend dat een tab wordt ontwikkeld voor het Facebook nieuwsoverzicht om het gebruik van groepen te stimuleren. Nu al worden een aantal nieuwe tools gelanceerd voor beheerders van Facebook groepen. In dit artikel worden de nieuwe toevoegingen aan groepen toegelicht.

Nieuwe tools voor beheerders van Facebook groepen

Met het introduceren van nieuwe tools voor beheerders van Facebook groepen, hoopt het online sociale netwerk groepsbeheerders meer mogelijkheden te geven om hun groepen goed te modereren. Het doel hierbij is om zo meer interactie binnen de groepen te faciliteren en te stimuleren. Door veranderingen aan het algoritme achter het Facebook nieuwsoverzicht wordt meer waarde gehecht aan interactie tussen personen. Bedrijven kunnen met groepen personen bijeenbrengen met dezelfde passie of interesse in een onderwerp en zo de interactie tussen personen faciliteren.

Naast het stimuleren van interactie onder personen met Facebook groepen, is een bijkomend voordeel van groepen dat de geplaatste content door de gebruikers wordt gemodereerd. Dit vermindert de belasting voor het interne moderatieteam van Facebook. Om dit systeem te verbeteren is het echter belangrijk dat gebruikers actiever gaan deelnemen aan groepen, en dat groepsbeheerders meer mogelijkheden krijgen om hun groepen goed te onderhouden.

Eén van de nieuwe mogelijkheden is dat groepsbeheerders in staat worden gesteld om specifieke gebruikers toestemming te geven om altijd berichten te kunnen plaatsen in een Facebook groep. Op deze manier hoeft niet elk individueel bericht worden gecontroleerd, wat de beheerders veel tijd bespaard.

Vooraf goedkeuren van berichten door leden in Facebook groepen

Ook krijgen beheerders de mogelijkheid om bij het verwijderen van een bericht aan te geven waarom deze actie is ondernomen. Op deze manier ontstaat er meer duidelijkheid voor groepsleden waarom het bericht niet wordt goedgekeurd, en kunnen groepsleden zich aanpassen aan dit gedrag in de toekomst.

Vooraf goedkeuren van berichten door leden in Facebook groepenDaarnaast heeft Facebook een functie gecreëerd waarin groepsbeheerders om hulp kunnen vragen. Beheerders kunnen hier problemen voorleggen of vragen stellen, om binnen een dag een antwoord te ontvangen van Facebook. Het feit dat Facebook deze persoonlijke feedbackfunctie aanbiedt, onderstreept hoe belangrijk het platform groep interactie vindt.

Om hulp vragen als Facebook groepbeheerder

Tenslotte heeft Facebook een platform met informatie en inzichten over groepen gecreëerd. Hier worden tutorials, case studies en productdemonstraties gedeeld, om van de ervaringen van andere groepsbeheerders te kunnen leren.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden.