25-07-2018 / Martijn Baten

Facebook heeft nieuwe creatieve tools toegevoegd aan de Facebook Ads Manager app. Hiermee kunnen marketeers hun advertentiecampagnes beter creëren en beheren vanaf hun mobiele telefoon. In dit artikel worden de nieuwe tools voor het Facebook advertentiebeheer op mobiel toegelicht.

Nieuwe tools voor Facebook advertentiebeheer op mobiel

Volgens Facebook worden steeds meer zaken geregeld vanaf een mobiel apparaat. Hierdoor is het ook steeds belangrijker voor bedrijfseigenaren en marketeers om advertentiecampagnes onderweg te kunnen creëren en beheren. Met de nieuwe creatieve tools voor het beheren van Facebook advertenties op mobiel kunnen vanaf nu ook afbeeldingen bewerkt worden om deze te gebruiken als advertentie vanuit de app. Deze nieuwe functies moeten hoofdzakelijk een tijdsbesparing opleveren voor adverteerders omdat het minder moeite kost.

Nieuwe tools voor Facebook advertentiebeheer op mobiel

De volgende nieuwe tools worden toegevoegd aan de Facebook Ads Manager app voor adverteerders:
 • Tekstoverlap
  Hiermee kan gemakkelijk tekst aan een advertentie worden toegevoegd en op een afbeelding worden gezet.
 • Tekstcontrole
  Hierbij heeft Facebook een controle van de tekst (textchecker) toegevoegd, waarmee een melding wordt gegeven op het moment dat een afbeelding in een advertentie teveel tekst (meer dan 20% tekst) bevat volgens de richtlijnen van Facebook.
 • Afbeelding bijsnijden
  Met deze tool kunnen afbeeldingen worden bijgesneden, om te zorgen dat deze optimaal in de advertentie of een paginabericht passen.
 • Templates
  In de Facebook Ads Manager zijn nu ook verschillende templates te vinden om snel en eenvoudig advertenties te kunnen creëren. Deze kunnen vervolgens naar eigen wensen worden aangepast.
 • Vormen, stickers en logo’s
  Hiermee kunnen stickers, logo’s en vormen worden toegevoegd, om de advertentieafbeelding te personaliseren en belangrijke bedrijfsinformatie goed weer te kunnen geven.
 • Filters
  Tenslotte heeft Facebook de optie om filters over afbeeldingen aan te brengen toegevoegd. Hiermee kan, net als bij Instagram, de sfeer van een foto worden aangepast, en kunnen specifieke elementen in de foto beter worden uitgelicht.

Nieuwe tools in Facebook Ads Manager

Met deze nieuwe tools hoopt Facebook het adverteren op het online sociale netwerk onder bedrijven verder te stimuleren. De nieuwe functies moeten het toegankelijker maken en streven naar een betere aansluiting op de behoefte om overal campagnes te kunnen managen en visueel materiaal te maken. De Facebook Ads Manager app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.