10-09-2018 / Martijn Baten

Facebook heeft een nieuwe set van tools geïntroduceerd voor adverteerders gericht op video advertenties. Met deze nieuwe oplossingen kunnen marketeers hun advertentiecampagnes met video content beter creëren en afstemmen op mobiele apparaten. In dit artikel worden de nieuwe tools voor video advertenties op Facebook toegelicht.

Nieuwe tools voor mobiele video advertenties op Facebook

Volgens Facebook hebben afbeeldingen en video’s die specifiek gecreëerd zijn voor mobiele weergave een 27% hogere kans om bij te dragen aan de merkverbetering en een 23% hogere kans dat de boodschap wordt geassocieerd met het merk. Eerder dit jaar introduceerde het online sociale netwerk al tools gericht op het creëren en bewerken van afbeeldingen voor Facebook advertenties. Met een nieuwe selectie aan tools wil Facebook ook het gebruik van video content in advertenties vergemakkelijken.

Video Creation Kit

De Video Creation Kit maakt het mogelijk om afbeeldingen en tekst om te zetten in video’s geoptimaliseerd voor mobiele telefoons. De video’s kunnen worden gemaakt in het 1:1 frame voor het nieuwsoverzicht of in 9:16 voor het gebruik in stories op Facebook en Instagram. Standaard zijn er vier templates beschikbaar voor adverteerders die te vinden zijn onder ‘Publicatietools’ op een Facebook bedrijfspagina. De templates die op dit moment beschikbaar zijn, zijn:

  • Promoot een product (6 seconden): Leg de focus op één product om interesse en verkopen te genereren.
  • Verkoop meerdere producten (6 seconden): Toon een selectie producten om een speciale aanbieding te promoten of de verkoop te stimuleren.
  • Productvoordelen tonen (15 seconden): Licht belangrijke kenmerken uit, toon verschillende gebruikssituaties of leg uit hoe het werkt.
  • Productontdekking aansturen (15 seconden): Inspireer mensen om te ontdekken en te winkelen door ze te laten zien wat jouw producten uniek maakt.

https://www.facebook.com/marketing/videos/842719609265073/

 

Video Cropping Tool

De nieuwe video cropping tool helpt adverteerders om gemakkelijk video’s te optimaliseren voor aanbevolen afmetingen. Met behulp van de tool kunnen video’s worden verkleind tot het 1:1 ratio en 4:5 ratio voor het nieuwsoverzicht, 16:9 voor in-stream en 9:16 voor stories. Door een bestaande video te bewerken met de video cropping tool wordt een video beter opgenomen en vertoond in de context waarin een gebruiker de video bekijkt zoals het nieuwsoverzicht of stories. De video cropping tool is onderdeel van het Facebook advertentiebeheer.

Video Effects Tool 

Adverteerders die direct nieuwe video advertenties willen maken vanuit hun Facebook bedrijfspagina, kunnen dit vanaf nu doen met de Video Effects Tool voor mobiel. Op basis van een paginabericht met een afbeelding kan er aan de hand van templates razendsnel een video worden gemaakt met meerdere foto’s en bedrijfslogo’s. De tool biedt vervolgens de optie om de video te bewerken en personaliseren zoals het toevoegen van meerdere beelden en het aanpassen van de tekst en tekstkleur. Onderstaande afbeelding laat de verschillende mogelijkheden zien.

 

Facebook Video Effects Tool

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.