26-02-2018 / Ayman van Bregt

In de afgelopen jaren heeft LinkedIn aanpassingen doorgevoerd om de zoekmogelijkheden op LinkedIn te verbeteren. Met deze uitbreidingen wil LinkedIn gebruikers helpen bij het vinden van nieuwe connecties, bedrijven en interesses. Recent zijn opnieuw nieuwe zoekmogelijkheden op LinkedIn toegevoegd. In dit artikel staan de nieuwe zoekmogelijkheden op LinkedIn op een rij.

Nieuwe zoekmogelijkheden op LinkedIn

Wekelijks maken miljoenen LinkedIn gebruikers gebruik van de zoekmogelijkheden op LinkedIn. LinkedIn gebruikers zoeken met verschillende behoeften op LinkedIn. Zo zijn er gebruikers die zoeken naar nieuwe kandidaten voor een openstaande vacature of zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook wordt er gezocht naar relevant zakelijk nieuws of professionals met een specifieke expertise. Omdat de zoekfunctie alle inhoud op LinkedIn toegankelijk maakt, zijn de volgende nieuwe mogelijkheden toegevoegd:

Zoekfilters beter toegankelijk
LinkedIn heeft de filters die altijd verticaal beschikbaar waren verplaatst naar een horizontale positie bovenaan de pagina. Op deze manier hoeven gebruikers bij het zoeken minder te scrollen en zijn de filters altijd overzichtelijk en toegankelijk.

Nieuwe zoekmogelijkheden op LinkedIn

Meer relevante resultaten
De wijze waarop de zoekresultaten worden gepresenteerd is verbeterd. Hierbij worden diverse LinkedIn functies beter gecombineerd en weergegeven. Een zoekopdracht bijvoorbeeld naar ‘social media trainer’ zal op de zoekresultatenpagina professionals met deze functietitel weergeven maar ook openstaande vacatures waarmee social media trainers worden gezocht.

Relaties van LinkedIn connecties beter benutten
Meer dan 70% van de personen die worden aangenomen bij een bedrijf hebben een relatie met iemand van de desbetreffende organisatie. Bij de zoekfilters is de optie ‘Connections filter’ een waardevolle functie. Met deze functie kan eenvoudiger ingezoomd worden op de relaties van een LinkedIn connectie, bijvoorbeeld relaties die werken in een specifieke sector, op een bepaalde locatie of werkzaam zijn bij een specifieke organisatie.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.