11-03-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere de regels voor een omslagfoto op je Facebook bedrijfspagina. Verder behandelden we de waarom LinkedIn succesvol blijft groeien en het inzicht dat social media-deelknoppen van  Twitter (en Facebook) aankoopbeslissingen online beïnvloeden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

 

Facebook Timeline voor bedrijfspagina's

De regels voor een omslagfoto op Facebook bedrijfspagina’s

In de ‘Facebook Page Guideliness’ beschrijft Facebook wat wel en niet toegestaan is op een bedrijfspagina binnen Facebook. Met de komst van omslagfoto’s op een Facebook bedrijfspagina zijn hiervoor ook de regels aangepast.
Lees verder.

 

LinkedIn gebruikers - 2012

Profielschets van een LinkedIn gebruiker

Het Amerikaanse bedrijf Powerformula maakte in samenwerking met Lizcarverdesign op basis van onderzoek een profielschets van LinkedIn gebruikers en verwerkte de uitkomsten in een leuke infographic.
Lees verder.

 

Twitter en Facebook knoppen beïnvloeden aankoopbeslissingen

Twitter en Facebook knoppen beïnvloeden online aankoopbeslissingen

Verkoop je producten of diensten online? Facebook en Twitter knoppen beïnvloeden het aankoopproces.
Lees verder.

 

Advertenties op Facebook

Nieuwe advertentieformaten op Facebook

Vorige week kondigde Facebook een aantal nieuwe functies voor bedrijven aan. Zo werd de nieuwe lay-out van Facebook bedrijfspagina’s aangekondigd, maar ook een aantal nieuwe advertentie-formaten. In dit artikel staan de belangrijkste veranderingen op een rij.
Lees verder.

 

LinkedIn - 150.000.000 users

Waarom LinkedIn blijft groeien

LinkedIn blijft groeien en ook de financiële resultaten stegen in 2011. Volgens de Amerikaanse analist Michael Graham is dit grotendeels te danken aan de inkomstenbronnen van het verdienmodel: Recruitment toepassingen, advertentiemogelijkheden en premium profielen.
Lees verder.
Schoon je Twitter-account op met inactieve volgers met untweeps

Schoon je Twitter-account op met ‘slapende gebruikers’

Wil je weten welke accounts die je volgt inactief zijn om zo je Twitter-account op te schonen? Gebruik UnTweeps!
Lees verder.

 

Cursus van de week – ‘Cursus Social Media Monitoren’Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)

Het ebook ‘Cursus Social Media Monitoren’ leert je alles om via sociale media (Facebook, LinkedIn, Twitter en weblogs) gericht en effectief te monitoren. Deze NSMA-cursus helpt je door middel van een overzichtelijk stappenplan om te luisteren naar je doelgroep en inzichten op te doen aan de hand van een social media dashboard om zo online conversaties inzichtelijk te maken.
Lees verder.