22-03-2015 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) tips voor een juiste afbeelding bij Facebook advertenties. Verder behandelden we tips voor het werven via LinkedIn van met name studenten en de nieuwe uitbreidingen van Twitter statistieken. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Tips voor de juiste afbeelding bij Facebook advertentiesAfbeelding Facebook advertentie

Het gebruik van de juiste passende afbeelding in een Facebook advertentie kan een duidelijk verschil maken in de resultaten van de advertentiecampagne. Om adverteerders te helpen geeft Facebook daarom een aantal handige tips voor afbeeldingen in Facebook advertenties.
Lees verder.

 

Twitter statistieken uitgebreid met overzichtspaginaTwitter statistieken uitgebreid

De Twitter statistieken zijn uitgebreid met nieuwe functionaliteiten ter versterking van Twitter advertenties. Twitter geeft op de aangepaste statistiekenpagina beter inzicht in populaire tweets. In dit artikel staan de uitbreidingen aan de Twitter statistieken op een rij.
Lees verder.

 

Tips voor het werven via LinkedIn van studentenTips om studenten te werven via LinkedIn

LinkedIn helpt bedrijven om studenten te werven via LinkedIn. In dit artikel staan de tips uit het LinkedIn -rapport ‘Student Recruitment 2.0′ op een rij om studenten te werven via LinkedIn.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief:Twitter introduceert het delen van een tweet in een direct message Twitter introduceert delen van tweets via een direct message

Twitter heeft een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarbij het mogelijk is om een tweet te delen via een direct message. In dit artikel staat uitgelegd hoe tweets via een dm gedeeld kunnen worden.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro.

Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.