24-05-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het gemakkelijk maken van Facebook advertenties met Hootsuite Ads. Verder behandelden we 8 dingen die je niet moet doen met een LinkedIn profielfoto en Twitter die tweets zichtbaar maakt in de Google zoekresultaten. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

De 8 dingen die je niet moet doen met een LinkedIn profielfoto

8 dingen die je niet moet doen met een LinkedIn profielfoto

In dit artikel staat 8 verschillende praktijkvoorbeelden op een rij wat je beter niet kunt doen met een LinkedIn profielfoto.
Lees verder.

 

Tweets zijn zichtbaar in Google resultaten

Twitter maakt tweets zichtbaar in Google resultaten

Google en Twitter gaan intensiever samenwerken en maken tweets (weer) zichtbaar in de zoekresultaten van de zoekmachine van Google. In dit artikel staan de veranderingen voor de zichtbaarheid van tweets in Google op een rij.
Lees verder.

 

Facebook advertenties met Hootsuite Ads

Gemakkelijk Facebook advertenties maken met Hootsuite Ads

Hootsuite heeft Hootsuite Ads geïntroduceerd dat bedrijven helpt om gemakkelijk en snel Facebook advertenties te plaatsenen te beheren.
Lees verder.

 

Facebook Messenger App

Uit het NSMA-archief:Het verwijderen van chatberichten via Facebook Messenger

Met de Facebook Messenger app kun je individuele berichten en gehele conversaties snel verwijderen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.
Lees verder.

 

sumall_logo_highOverzichtelijke social media rapportages met SumAll

SumAll biedt een duidelijke en overzichtelijke manier om resultaten van social media activiteiten te rapporteren en te delen met collega’s. Met SumAll reports kan eenvoudig een wekelijkse rapportage gemaakt worden in PDF voor social media activiteiten op Twitter, Facebook en Instagram. Als partner van SumAll kunnen bezoekers van de Nederlandse Social Media Academie SumAll Reports aanschaffen met 25% korting. Gebruik deze SumAll link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Praktijkgids van de week: Praktijkgids social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe je social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en leert je hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Koop de NSMA Praktijkgids Social Media Monitoren nu.