18-01-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de vereenvoudiging van de LinkedIn zoekfunctie. Verder behandelden we het nieuws dat meer video’s worden geplaatst op Facebook dan op YouTube en een overzicht met de formaten en afmetingen van social media afbeeldingen. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Zoeken op LinkedIn vereenvoudigd

Zoeken op LinkedIn vereenvoudigd

De zoekmachine LinkedIn.com is verbeterd door LinkedIn. Hierdoor kun je nog makkelijker zoeken op LinkedIn naar bijvoorbeeld personen en vacatures. In dit artikel staan de verbeteringen op een rij.
Lees verder.

 

Alle afmetingen van social media afbeeldingen op een rij

Alle afmetingen van social media afbeeldingen voor 2015 op een rij

Beheerders van social media accounts hebben te maken met het optimaliseren van de afbeeldingen voor social media. In dit artikel staan de actuele formaten voor 2015 met de verschillende afmetingen van social media afbeeldingen op een rij.
Lees verder.

 

Facebook

Bedrijven plaatsen meer video’s op Facebook dan op YouTube

Bedrijven plaatsen vanaf nu meer video’s op Facebook, dan op YouTube. Een nieuwe studie door Socialbakers laat zien dat merken de voorkeur geven aan Facebook voor het uploaden en verspreiden van video’s.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Facebook groepenFacebook groepen slim managen met IFTTT

De online tool IFTTT beschikt sinds kort over een koppeling met Facebook groepen waardoor het mogelijk is geworden een aantal extra dingen in te stellen voor beheerders van Facebook groepen.
Lees verder.

 

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenPraktijkgids van de week: Facebook bedrijfspagina gevorderden

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina gevorderden’ leert je om meer te halen uit Facebook en in het bijzonder jouw bedrijfspagina. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook applicaties). Na deze praktijkgids ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Koop de NSMA Praktijkgids Facebook bedrijfspagina gevorderden nu.

 

social-media-contentkalenderNSMA Social Media Contentkalender 2015

In 2014 introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender.
Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

 

30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite ProHootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite is een social media management oplossing waarmee bedrijven en organisaties via verschillende apparaten hun verschillende social media accounts kunnen managen. De Nederlandse Social Media Academie biedt haar lezers dankzij een partnership met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.