03-08-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) tips voor een professionele LinkedIn profielfoto. Verder kwam de overname van Cardspring door Twitter aan bod en Facebook dat het gebruik van de Facebook Messenger app vanaf deze week forceert. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

6 tips voor een professionele linkedin profielfoto

6 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto

De LinkedIn profielfoto is een belangrijk onderdeel van het LinkedIn profiel om op te vallen en een professionele indruk te maken. In dit artikel staan 6 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto om goed op te kunnen vallen.
Lees verder.

Twitter neemt Cardspring over

Twitter neemt Cardspring over

Twitter heeft de betaaldienst Cardspring overgenomen waardoor digitale uitgevers een brug kunnen slaan naar fysieke verkooppunten van retailers. In dit artikel wordt meer informatie over de overname uiteengezet.
Lees verder.

Facebook Messenger App

Facebook forceert gebruik van Facebook Messenger app

Facebook schrapt de privéberichtenfunctie uit de mobiele applicatie een maakt het sturen van berichten alleen mogelijk via de Facebook Messenger app. Gebruikers die de Facebook Messenger app nog niet gebruiken krijgen hierover meldingen van het online sociale netwerk.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Facebook GroepEen afgeschermde (geheime) Facebook groep maken

Met Facebook Groepen kun je een geheime groep aanmaken die alleen zichtbaar is voor leden die aan de groep zijn toegevoegd. Het maken van een ‘geheime’ Facebook groep is eenvoudig en wordt stapsgewijs in dit artikel uitgelegd.
Lees verder.

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanPraktijkgids van de week: LinkedIn gevorderden

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan).
Koop de Pratijkgids LinkedIn gevorderden in onze webwinkel.