11-08-2013 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de nieuwe bedrijfspagina statistieken van LinkedIn. Verder behandelden we 5 tactieken voor het gebruik van Facebook hashtags en de reden waarom mensen gebruik maken van  Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn bedrijfspagina statistieken beschikbaar

Introductie LinkedIn bedrijfspagina statistieken (uitleg en handleiding)

LinkedIn introduceert een nieuwe functionaliteit voor de bedrijfspagina’s in de vorm van LinkedIn bedrijfspagina statistieken. In dit artikel een uitleg over de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina statistieken en welke mogelijkheden deze ‘analytics’ bieden. Ook wordt een handleiding linkedin bedrijfspagina statistieken gegeven met de betekenis van de verschillende bedrijfspagina ‘analytics’ zodat je precies weet welke informatie en inzichten te halen vallen uit de LinkedIn bedrijfspagina statistieken.
Lees verder.

Onderzoek - Redenen waarom mensen tweeten

Onderzoek: Redenen waarom mensen tweeten

Marketing Professor Olivier Toubia van de Columbia Business School onderzocht redenen waarom Twitter-gebruikers tweeten. In het gepubliceerde onderzoek ‘Why do you Tweet‘ geeft hij inzicht in de verschillende beweegredenen van mensen om te tweeten. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit dit onderzoek op een rij.
Lees verder.

Facebook Hashtags

5 effectieve tactieken om Facebook hashtags te gebruiken

Facebook hashtags zijn een nieuwe kans voor bedrijven om zichtbaar te zijn binnen het online sociale netwerk en interactie te stimuleren. In dit artikel staan vijf tactieken op een rij voor het effectief gebruiken van Facebook hashtags.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Een foto laten verwijderen op FacebookEen foto laten verwijderen van Facebook

Met de ‘Social Reporting’ functie probeert Facebook gebruikers te helpen met het verwijderen tags en ongewenste afbeeldingen op Facebook. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het werkt.
Lees verder.

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.Praktijkgids van de week: Twitter gevorderden

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter. Bekijk de Praktijkgids Twitter gevorderden in onze webwinkel.